До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 причин, чому "Друзі" – один з найпопулярніших серіалів всіх часів

22 серпня 2019 року серіалу "Друзі" виповнилося вже 25 років, але він не втрачає ні популярності, ні актуальності. Пояснюємо цей феномен шістьма причинами, які зробили його одним з найпопулярніших телевізійних шоу всіх часів.

10 сезонів і 236 епізодів

Протягом 10 років "Друзі" стали одним з найпопулярніших серіалів в історії. Серії оповідають про іноді важке, але завжди веселе повсякденне життя шести близьких друзів: Моніки, Рейчел, Фібі, Росса, Чендлера і Джої. Всього представили 236 епізодів, всі з яких можна подивитися зараз на Netflix, перш ніж стримінгова платформа видалить їх на початку 2020 року.

Реклама
Веселі й близькі кожному персонажі

Невроз Моніки, пристрасть Рейчел до моди, чарівна дурість Джої, саркастичні жарти Чендлера, горезвісне любовне життя Росса, чудернацькість Фібі – у кожного персонажа є свої унікальні риси. Фанати "Друзів", по суті, виросли з цими героями і їхніми життєвими ситуаціями, що трапляються з багатьма.

Життєві уроки

Незважаючи на гумор і сарказм, якими славиться серіал, кожен епізод "Друзів" закінчується життєвим уроком. Головний: завжди розраховувати на своїх друзів і не хвилютися з приводу думок інших людей. Однак найважливіший життєвий урок дав Росс, який допоміг глядачам зрозуміти, що НІКОЛИ не слід одягати шкіряні штани на перше побачення.

Поява зірок

За 10 років в серіалі знялися чимало знаменитостей: комусь дісталася роль на кілька епізодів, а хтось просто зробив камео. Серед найвідоміших: Бред Пітт, який грав старого друга Росса, і Денні де Віто, який виконав роль стриптизера під час дівич-вечора Фібі. Також у шоу з'являлися Крістін Девіс, Алек Болдвін, Вайнона Райдер і багато-багато інших.

Культовий стиль 1990-х

Без сумніву, головним трендсеттером шоу була Рейчел, і справа не лише в захопленні модою. Вона завжди носила гарні стрижки, які протягом всіх сезонів копіювали дівчата з усіх усюд. Найпопулярнішою була стрижка перших двох сезонів: її глядачі настільки вподобали, що надалі назвали на честь персонажа. Також "Друзі" – це універсальний гід по стилю 1990-х. У серіалі демонстрували найкраще з епохи: від білих майок з джинсами Levi's і сліп-суконь до "батькових" кросівок і шльопанців на платформі.

Музична тема

I'll be there for you, (Cause you're there for me too) – неможливо згадати "Друзів", але оминути увагою цей культовий текст. Написана спеціально для серіалу дуетом The Rembrandts, ця пісня знайома кожному.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.