До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращий подарунок: 8 книг, які можна подарувати на Новий рік

"Портрет Доріана Грея" з обкладинкою, знятою Стівеном Майзелом, перевидання поеми Тараса Шевченка з символістськими ілюстраціями, фотоальбом з найкращими зйомками українського Vogue – будь-яку книгу з цього красивого списку однаково хочеться і подарувати близькій людині, і залишити собі.

Alaïa. Livre de Collection

Неймовірної краси колекційне видання – своєрідний триб'ют видавництва Assoulin дизайнеру Аззедіну Алайї, який помер в кінці 2017 року. Унікальність альбому в тому, що книга присвячена одному показу в кар'єрі Алайї – річному шоу 1992 року. Це ґрунтовне дослідження показу від початку до кінця, його арифметика: люди, предмети, елементи і натхнення, яке необхідне для гарного показу, а також інтенсивна робота, яку робив Алайя над кожним своїм показом.

Реклама
Фотоальбом Ukraine in Vogue

Другу, чоловікові, мамі, колезі – фотоальбом Ukraine in Vogue стане хорошим подарунком будь-якій людині, яка цінує красу і цікавиться актуальним мистецтвом. Це не тільки своєрідний щоденник українського Vogue та історія журналу, а й джерело візуальної інформації про те, що відбувається з сучасною фотографією, модою, мистецтвом і, звичайно, медіакультурою.

Mert Alas & Marcus Piggott

Томна Кейт Мосс із закритими очима і сигаретою в роті – це фото зроблене 2009 року в Лондоні, його автори – дует Мерта Аласа і Маркуса Піггота. Сьогодні цей кадр увійшов в історію моди, як і багато інших зйомок британського дуету – як-от портрети Наталії Водянової у кімнаті з водою. Книга з 300 найкращими кадрами Mert & Marcus вийшла у форматі XXL лімітованим тиражем в 1000 екземплярів. Кожен – колекційний і підписаний особисто фотографами.

Арт-візіонери

Красиві колекційні книги легко знайти і в українських видавництвах. Наприклад, альбом "Арт-візіонер", який тільки-тільки вийшов у харківському видавництві Vivat. Від Василя Кандинського та Анрі Матісса до зірки сучасного мистецтва, учасника Венеціанської бієнале Олафура Елліасона – у нього увійшли 75 головних художників ХХ століття. Книга відмінно структурована – невелике есе про кожного з художників супроводжують їх найкращі роботи і важливі дати життя. Зручний, красивий лікбез з історії сучасного мистецтва.

Баскія

Поки в паризькому фонді Louis Vuitton показують ретроспективу Жана-Мішеля Баскія, видавництво Taschen приготувало розкішний подарунок для шанувальників художника. У форматі XXl вони випускають в обмеженому тиражі альбом "Баскія", в якому зібрали головні роботи революціонера мистецтва. У той же час історик мистецтва Елеонора Нерн розповідає страшенно захопливу історію про Нью-Йорк 80-х – десятиліття, яке минуло під знаком Баскія: про те, як художник на початку своєї кар'єри продавав на вулицях футболки, щоб заробити, про дружбу з Енді Ворхолом і відносини з Мадонною. Вартість альбому – 150 фунтів.

"Катерина", Тарас Шевченко

Якраз до Різдва найпрогресивніше українське видавництво "Основи" випускає нову версію поеми "Катерина" Тараса Шевченка. Молодий художник Микола Толмачов, який закінчив Паризьку академію витончених мистецтв, перетворив поему про кохання в екзистенціальну символістську казку. На пошук "того самого" художника у видавництва "Основи" пішло три роки, але вибір виявився вірним. Символізм і естетика Толмачова заворожують.

"Діор і його декоратори"

Другу-архітекторові або дизайнерові складно придумати кращий подарунок. "Діор і його декоратори" – витончене і дуже змістовне видання про дизайнерів інтер'єру, з якими працював, а пізніше і дружив Крістіан Діор, і які допомогли йому сформувати коди будинку Dior. "Жити в будинку, який тобі не підходить, – те ж саме, що носити чужий одяг", – цитує Діора у своїй книзі автор Морін Футер. Книга, з якою хочеться залишитися наодинці і розглядати кожну її деталь.

Класика світової літератури з обкладинками Стівена Майзела

Подарунок, який точно викличе захват в будь-кого, хто любить моду. Іспанський модний Будинок Loewe і знаменитий фотограф Стівен Майзел перевидали головні романи світової літератури, обкладинку кожного прикрасили архівні зйомки Майзела, що відповідають тематиці книг. До збірки увійшли 6 творів: "Дон Кіхот" Сервантеса, "Грозовий перевал" Емілі Бронте, "Портрет Доріана Грея" Оскара Вайльда, "Граф Дракула" Брема Стокера, "Серце пітьми" Джозефа Конрада і "Пані Боварі" Густава Флобера. Шість книг продаються цілим комплектом – вигляд у нього божественний.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.