До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книга на вихідні: "Машина пісень. Усередині фабрики ґітів" Джона Сібрука

Редакція vogue.ua продовжує ділитися враженнями від книжкових знахідок. Цього разу радимо прочитати книгу автора New Yorker Джона Сібрука "Машина пісень. Усередині фабрики ґітів", у якій він пояснює, як деякі пісні стають популярними у всьому світі.

Є причина, з якої сьогодні всюдисущі попґіти важко ігнорувати — вони були спеціально так створені. За піснями, які займають найвищі позиції в чартах, стоїть негласна наука. Так, більшість людей знають, що попвиконавці зазвичай не пишуть своїх власних пісень. І, звісно ж, середньостатистичний слухач має якесь уявлення про те, що сучасна попмузика твориться для максимального запам'ятовування. У книзі Джона Сібрука "Машина пісень. Усередині фабрики ґітів" ці припущення підтверджуються вичерпними дослідженнями, які розповідають про те, як музичні формули всього кількох людей змінили вигляд популярної музики.

Реклама

"Машина пісень" піднімає завісу на те, як створювалися найпопулярніші пісні у світі і як починалася кар'єра найпопулярніших попвиконавців в історії. У своїй книзі Сібрук знайомить читача з геніальними музичними продюсерами, керівниками лейблів, авторами пісень і артистами. Багато з них створюють ті пісні, які прослуховують десятки мільйонів разів на різних майданчиках. Він проводить час у так званому "таборі для письменників", де безліч авторів закриваються в готелі на кілька днів і складають по кілька пісень на добу, намагаючись створити для Ріанни ґіт. Він знайомить читача з топ-лайнерами — людьми, які пишуть, текстові рядки, що запам’ятовуються, і наспівують демо, яке дозволяє зірці дізнатися, що і як співати. Він розповідає про напружені стосунки між артистами й керівниками, а також про крах кар'єр.

Упродовж усієї книги Сібрука ми дізнаємося про неймовірні постаті, які допомогли створити сучасний попландшафт: ді-джея, який почав писати музику, створюючи саморобні ремікси, і зрештою засновника Cheiron Studios (DenniZ PoP); продавця дирижаблів, який намагається створити супергрупу з п'яти підлітків (Лу Перлман і Backstreet Boys); шведського металіста, який згодом написав найкращі пісні для Брітні Спірс, Авріл Лавін, Кеті Перрі, The Weeknd, Тейлор Свіфт і багатьох інших (Макс Мартін). Він розповідає історію створення таких ґітів, як Since U Been Gone Келлі Кларксон і Umbrella Ріанни, привносячи контекст в улюблені композиції мільйонів. Словом, він повністю змінює ваше сприйняття музики.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.