До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Емма Вотсон радить: 5 книжок про фемінізм

Емма Вотсон – завзята читачка. Вона так любить читати, що навіть створила книжковий клуб Our Shared Shelf в Instagram з феміністським посилом, у якому просуває жінок-письменниць з усього світу. А тепер вона поділилася списком з 5 актуальних феміністських книжок, які слід прочитати просто зараз.

"Жінки, що біжать з вовками" Кларисси Пінколи Естес

Опублікований ще 1992 року роман "Жінки, що біжать з вовками" Кларисси Пінколи Естес знаходить відгук у жіночих серцях і через десятиліття. Книжка зосереджена на жіночій психіці і кидає виклик уявленню про те, що жіночі емоції є тривіальними. Замість цього в романі представлена позитивна картина "дикої жінки" у всій її красі.

Реклама
"Outrageous Acts And Everyday Rebellions" Глорії Стайнем

Колекція есеїв Глорії Стайнем дійсно чудова (з моменту виходу другого видання продали понад пів мільйона примірників). Відома журналістка і активістка, Стайнем пише, що означає бути жінкою в цьому світі. Вона не приховала нічого зі своєї зіркової кар'єри: від ролі знаменитого "кролика" в Playboy до дослідницької роботи в організації FGM [female genital mutilation], що займається проблемами жіночого обрізання.

"Монологи вагіни" Ів Енслер

Якщо коротко, то "Монологи вагіни" – це гімн жіночій сексуальності (і одна з небагатьох розмов про жіночі геніталії). Ця дотепна, тепла і щира книжка кидає виклик тому, як жінки бачать своє тіло. П'єсу Ів Енслер не лише поставили на сценах по всьому світу, а й перетворили на масовий рух V-Day, що закликає покласти край насильству над жінками та дівчатами.

"The Things I Would Tell You" Сабріни Махфуз

Ця книжка сперечається з часто вузьким сприйняттям мусульманських жінок. Робота побудована на історіях різних жінок, які діляться своїм досвідом. Обов'язкова до прочитання.

"Good And Mad: The Revolutionary Power Of Women’s Anger" Ребекки Трейстер

Ми часто боїмося чоловічої люті, але як щодо жіночої? У книжці Трейстер керується політичними поглядами і відстежує жіночу лють протягом всієї історії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.