До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Золоті кадри: що потрібно знати про книгу Ukraine in Vogue

У травні український Vogue випустив фотоальбом Ukraine in Vogue – це історія журналу в найкращих кадрах.

Розгортка альбому Ukraine in Vogue

У березні 2018 року журналу Vogue UA виповнилося п'ять років. До цієї дати команда Vogue UA підготувала фотоальбом: це історія журналу, зібрана в найкращих кадрах і спогадах редакції. У ньому – зйомки за 2013-2018 роки в семи розділах: обкладинки, нова хвиля (нові імена, що з'явилися завдяки українському Vogue), локації, колір, мистецтво, романтика і чоловіки. У той же час Ukraine in Vogue – це чесний щоденник про життя українського Vogue, де самі редактори згадують успішні і складні бесіди, цікаві планерки, зйомки на іншому кінці світу, важкі інтерв'ю – і діляться радістю, яку вони відчувають при виході нового номера.

Реклама

Кожна зйомка – більше, ніж просто хороші фотографії: це розмова з читачем про сучасну культуру. Наприклад, головна зйомка січневого номера 2017 року – це репортаж з традиційного українського свята Маланки, який фотограф Єлизавета Породіна знімала в селі Криворівня Івано-Франківської області, де за 60 років до цього режисер Сергій Параджанов зняв найвідоміше українське кіно в світі – "Тіні забутих предків". Сильні обкладинки часто нагадують фільми – Параджанова, або Ларса фон Трієра (Шарлотта Генсбур, муза режисера, стала героїнею обкладинки квітневого номера 2018 року), або Хічкока (на героїню Хічкока найбільше схожа модель Малгоша Бела в cover-зйомці жовтневого номера 2017 року).

Шарлотта Генсбур на сторінках Vogue UA

А іноді вони схожі на імпровізацію – так було з історією, яку зняв Кріс Коллс для червневої обкладинки Vogue UA 2017 року. На кадрі, який, в підсумку, став обкладинкою журналу, – живий, робочий момент: легендарний перукар Орбі поправляє волосся топ-моделі Даутцен Крез.

Даутцен Крез і Орбе

Підбивати підсумки роботи на сторінках книг – хороша традиція в родині Condé Nast. Так, американський Vogue відзначив своє 125-річчя книгою Vogue Covers з Ріанною на обкладинці, а британський – альбомом Vogue 100: A Century of Style з Ліндою Євангелістою. На обкладинці Ukraine in Vogue – одна з найбільш затребуваних українських моделей, Яна Годня, у вишиванці VITA KIN. Це кадр зі зйомки fashion-директора Vogue UA, Юлії Пеліпас, і британського фотографа Філа Пойнтера, організованої в березні 2016 року. Зйомка тривала в інтер'єрах Національної академії мистецтва і архітектури.

Яна Годня на обкладинці альбому Ukraine in Vogue

Альбом Ukraine in Vogue опублікований англійською мовою. Презентація фотоальбому минула в межах "Книжкового Арсеналу".

Де купити:

Видавництво ArtHuss
Магазин "Буква"
Книгарня Є
Мережа АЗС Socar
Бібліотека Botan
One love coffee

Онлайн:

Yakaboo
Amazon

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.