До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Багата спадщина: все про книгу Dior by Marc Bohan

В честь свого 70-річчя Dior задумав серію книг про дизайнерів, які в різний час очолювали Дім. Всього видавництво Assouline випустить сім книг про сім легендарних кутюр'є Dior: Крістіана Діора, Ів Сен-Лорана, Марка Боана, Джанфранко Ферре, Джона Гальяно, Рафа Сімонса і Марію Грацію Кьюрі. Минулого року вже презентували перші дві книги – про Крістіана Діора, який заснував Дім 1947 року, і його спадкоємця Ів Сен-Лорана. На черзі в квітні цього року – Dior by Marc Bohan, присвячена Марку Боану.

Марк Боан і художниця Нікі-де-сен-Фалль, Париж, 1982

Боан очолював Будинок довше, ніж будь-хто інший, – 28 років. Він розпочав кар'єру в Dior наприкінці 1950-х, коли відповідав за експортну лінію, призначену для британських і американських клієнтів. "Я створюю одяг для реальних жінок, а не для манекенів і модних журналів", – любив говорити Боан.

Реклама

У книзі зібрані фотографії спадщини дизайнера: від першої весняної колекції 1961 року – до індійської, випущеної навесні 1989-го. 1966 року він презентував колекцію за мотивами фільму "Доктор Живаго" британського режисера Девіда Ліна, який тоді тільки з'явився на екранах. Елегантні довгі пальта з хутряними комірами стали не лише візитною карткою Боана, але і символом 1960-х. На думку істориків моди, Боан був людиною сором'язливою, скромною, а замість публічних виходів надавав перевагу рутинній щоденній роботі в майстерні.

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.