До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 нових книжок про ментальне здоров'я, які варто прочитати

Шість нових книжок про сон, дихання, ментальне здоров’я та стоїцизм — для тих, хто намагається зберегти хоч трохи рівноваги.

"Нові стоїки. 52 уроки для наповненого життя", Массімо Пільюччі та Ґреґорі Лопес

Реклама

Стоїцизм — антична філософська школа, принципи якої закладені в багатьох сучасних психотерапевтичних практиках. Книга "Нові стоїки", написана американським філософом Массімо Пільюччі та буддистом-практиком Ґреґорі Лопесом, — це практичний посібник, розрахований на 52 тижні. До нього увійшли вправи на щодень — як менше хвилюватися через те, на що не можеш вплинути, як розвивати силу волі та витривалість.

Видавництво "Лабораторія"

"Тіло, яке варто любити: як розвивати підтримку, бодіпозитив та любов до себе в епоху соціальних мереж", Анджеліна Карузо

Авторка Анджеліна Карузо довгий час мала розлад харчової поведінки, процес лікування якого висвітлювала у мікроблозі @healthfulradiance в інстаграмі. Неочікувано для неї соцмережі стали середовищем підтримки (Анджеліна називає свою спільноту "моє плем’я"), в якому вона могла відверто говорити про свою хворобу. Результатом її досвіду стала книжка, яка є інтимним щоденником бодіпозитиву та містить чудові рецепти, вправи та корисні застосунки.

Видавництво Mango Media

"Як прибрати ментальний безлад: 5 простих кроків для зменшення тривоги, стресу та токсичного мислення", Керолайн Ліф

Зіркова нейробіологиня Керолайн Ліф спеціалізується на когнітивній нейропсихології — кажучи простою мовою, вивчає те, як ми думаємо. У своїй новій книзі вона пропонує 5 науково обґрунтованих кроків, як позбутися нав’язливих думок та навчитися керувати мисленням. Паралельно радимо послухати подкаст професорки Ліф, присвячений ментальному здоров’ю, — зокрема, епізоди про те, як зробити стрес продуктивним, та чому мінімалізм у побутових звичках допомагає почуватися здоровішими.

Видавництво Baker Books

"Як спати. Нові науково обґрунтовані рішення для того, щоб спати всю ніч", Рафаель Пелайо

Професор Рафаель Пелайо понад 30 років працює в клініці медицини сну при Стенфордському університеті — найвідомішій в світі. Він допомагає пацієнтам, що приїздять до нього на консультації, налагодити сон. Важливо, що він не дає банальних порад на кшталт "не пити каву по обіді" чи "не користуватися телефоном у спальні", проте наводить цікаві факти про біологію сну, про те, як змінюються наші звички сну з віком, та як спорт допомагає заснути.

Видавництво Artisan

"Освітлене дихання", Ділан Вернер

Ті, хто практикував йогу, добре знають, яка роль в ній відводиться пранаямі — стародавній практиці контролю дихання. Проте дихати правильно важливо не тільки тим, хто займається йогою, а будь-кому, хто прагне бути продуктивним, впевнений автор цієї книжки, в минулому пожежник та парамедик, а тепер вчитель йоги Ділан Вернер. "Освітлене дихання" — це посібник, як дихати: конкретні вправи з пранаями, направлені на те, аби покращити когнітивні функції мозку, налагодити сон та зняти тривогу.

Видавництво Victory Belt Publishing

"Розмова про тіло: як обійняти своє тіло та почати жити кращим життям", Кеті Стуріно

"Я любила своє тіло, доки інші не почали вказувати, що зі мною щось не так", — зізнається стилістка, активістка бодіпозитивного руху #SupersizeTheLook Кейт Стуріно, — і згадує себе восьмирічною, коли тренерка з гімнастики сказала її батькам, що вона завелика для спорту. "Розмова про тіло" — щось середнє між щоденником та посібником про любов до тіла. А ще у книжці багато гумору — наприклад, авторка малює схему, за якою вирахувала, що витратила приблизно 80 тисяч годин (8 років) на думки про те, що її тіло — жахливе.

Видавництво Clarkson Potter

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.