До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 книг, які потрібно встигнути прочитати до кінця літа

Читання в літні ледачі дні – в гамаку в саду, на гарячому піску або біля басейну – набуває особливого шарму. Сезон добігає кінця, тому Vogue UA вибрав 6 книг, які зроблять ці літні дні більш захопливими.

"Convenience Store Woman"

Японська письменниця Саяка Мурата популярна по всьому світу, і справжня зірка у себе на батьківщині – Мурата чотири рази отримала літературну премію Місіми, яку в Японії присуджують за новаторські твори. Її роман 2016 року "Convenience Store Woman" ( "Жінка з міні-маркету") – рідкісне задоволення. Його героїня Кейко – 18-річна невдаха, що живе в Токіо та жадає бути схожою на всіх інших. Вона знаходить роботу в маленькому магазинчику Smile Mart неподалік від свого будинку. Кейко пристосовується до навколишнього середовища і починає копіювати звички і манеру поведінки жінок, яких зустрічає щодня – своїх клієнток і колег, так стає поступово людиною-функцією – "людиною міні-маркету", як зауважує автор. Цікаво, що книга автобіографічна: Саяка Мурата майже 20 років працювала в міні-маркеті біля свого будинку, а в інтерв'ю зізнається, що за цей час почерпнула там безліч сюжетів для своїх книг.

Реклама
"The True Adventures of the Rolling Stones"

Сьогодні книжкова індустрія пропонує безліч книг про музику: історії груп, біографії музикантів, мемуари. На жаль, багато з них часто є "поганими книгами про хороших артистів", які розповідають уже всім відомі історії. Але книга американського журналіста Стенлі Бута "The True Adventures of the Rolling Stones" – виключення з правил. Це одна з найпотужніших музичних книг в сучасній літературі. Стенлі Бут простежує життя Rolling Stones з їх знаменитого американського турне 1969 року і аж до 1984 року. Яскраві історії про одну з найбільших музичних груп можна перечитувати не один раз.

"Madame Claude: Her Secret World of Pleasure, Privilege, and Power"

Письменник Вільям Стадієм спеціалізується на житті американської аристократії і богеми. Серед його книг – романи про Мерилін Монро, Френка Сінатру, книги про мистецтво і гастрономію. Свій предмет Стадієм знає добре: він багато років пише колонки для Vanity Fair, Interview і Tatler. Одна з найбільш захопливих його книг – "Madame Claude: Her Secret World of Pleasure, Privilege, and Power" про мадам Клод, культового персонажа післявоєнного Парижа. Мадам Клод була господинею знаменитого паризького борделя на Єлисейських полях, на яку, за чутками, працювали 500 жінок. Книга Вільяма Стадієма розповідає про шлях, який пройшла мадам Клод, а також про її дружбу з найвідомішими людьми світу – від Пабло Пікассо до Александра Макквіна.

"Bad Blood: Secrets and Lies in a Sillicon Valley Startup"

"Погана кров: таємниці і брехня Силіконової долини" – захопливий трилер про закулісся Силіконової долини, яка зараз все частіше стає місцем дії популярних романів. Автор книги – журналіст Wall Street Journal, володар Пулітцерівської премії Джон Каррейру написала книгу про те, як Елізабет Голмс, засновниця медичного стартапу Theranos, дурила колег та інвесторів Силіконової долини і займалася шахрайством. Журналістське розслідування, перетворене в літературний трилер, читається на одному диханні.

"American Marriage"

"American Marriage" Тайярі Джонс – один з бестселерів 2018 року. Це сучасна історія кохання, яка не оминає складних соціальних тем. Головні герої – молодята Селеста і Рой (художниця і музикант), яким доводиться розлучитися, коли Роя помилково заарештовують і саджають у в'язницю за злочин, якого він не скоював. Любов, втрата, справедливість – роман про універсальні істини сьогодні сприймається особливо актуально.

"Faithful Place"

Роман "Faithful Place" ("Таємне місце") відмінно підійде тим, хто вважає, що фантастика – це не їх жанр. Її автор – ірландська письменниця Тана Френч, майстер детективного жанру, дебютний роман якої "У лісовій гущавині" у свій час сягнув позначки мільйон копій по всьому світу. "Таємне місце" – продовження її знаменитої серії про дублінський карний відділ та двох детективів, які розслідують містичні злочини. Головна перевага книжки в тому, що вона майстерно написана.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.