До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книг, які допоможуть знайти гармонію з собою

Книги про гармонію з собою — література, до якої періодично звертається кожен із нас у пошуках відповідей, які нас цікавлять. У нашій добірці — лише нові і найкращі книги про те, як розібратися у своїх емоціях і навчитися радіти дрібницям.

"Завжди замало. Про залежність, з досвіду та нейронауки"

Новинка від Yakaboo Publishing. Визнана невролог Джудіт Ґрізел розповідає про феномен залежності, з огляду на власний досвід, а також позиції нейронауки. Коли Ґрізел навчалася в коледжі, вона відчула на собі, що таке залежність від наркотиків. Авторка не тільки змогла звільнитися з наркотичного полону, а й досліджувала механізми залежності з наукової точки зору. Адже залежність — це біологічна проблема. Джудіт Ґрізел Ґрунтовно аналізує механізми дії і вплив найпопулярніших легальних і нелегальних наркотиків, від кави до психоделіків. Що впливає на нашу схильність до залежності, принципи функціонування мозку, як у організмі виникає біологічний глухий кут, через який наркотиків завжди буде замало, як подолати пандемію зловживань — про це та багато іншого ви дізнаєтеся, прочитавши книгу. В її основі — 25 років професійного досвіду авторки.

Реклама
"Книжка для дорослих: Як старшати, але не старіти"

Невдовзі вийде вже третя книга медичної журналістки і біологині Дар'ї Озерної. Яку тему зачіпає новинка? Вона про старіння, і написана оптимістично й реалістично. Що таке якість життя і що її визначає, чому чоловіки вмирають раніше за жінок, як запобігти серцево-судинним захворюванням і травмам, чому варто подарувати батькам секс-іграшки, чи допоможе розгадування кросвордів уникнути деменції, яким зморшкам можна протидіяти, чому болить живіт від надзвичайно корисних яблук і гарбуза — автор розкриває безліч нагальних і часом стереотипних питань. Мета книги — підвищити обізнаність щодо питань здоров'я, турботи про тіло і психіку, харчування, а також підготуватися до невідворотного — старіння. Крім того, читачі нарешті дізнаються, звідки взявся мем про "склянку води в старості". Книга буде корисною для всіх, хто вже відчуває, що шоколадні перекуси і відсутність повноцінного сну вночі шкодять...

"Несподівана радість звичайності"

Yakaboo Publishing в цьому році планує видати вже третю книгу письменниці Кетрін Ґрей. Вона доповнює дві інші — "Несподівана радість самотності" і "Несподівана радість тверезості". Авторка піднімає проблему — як знайти радість у, здавалося б, буденних речах. У книзі авторка вдало поєднує наукові дослідження зі своїми історіями життя. Люди постійно кудись біжать, прагнуть більшого і кращого. Наче ми перебуваємо на нескінченній біговій доріжці. Але чи правильно це? Хіба великі статки гарантують щастя? Кетрін Ґрей пропонує способи, що допоможуть навчити мозок бути більш позитивно налаштованим і відпочити від щоденної гонитви. Адже звичайне життя — це дійсно найкращий з можливих варіантів. Просто потрібно навчитися ним користуватися. Придивіться, і ви також зможете помітити радість у звичайних речах.

"Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях"

Книга журналіста Марка Лівіна і психотерапевта Іллі Полудьонного, заснована на серіях подкасту The Village Україна "Простими словами". Вони простою мовою розповідають про емоції і почуття. Кожна з 20 глав книги стосується певної емоції — злості, сорому, провини, заздрості, тривоги і страху, щастя, образи. Автори пишуть, що переживати кожну з емоцій — нормально і необхідно. Тільки "прокачавши" розуміння власних почуттів, ви зможете впоратися з ними і зрозуміти, чого чекати опісля. Ви готові пізнати себе? У кожному з розділів автори викладають теорію про емоції, описуючи життєві ситуації, власний досвід і вправи для опрацювання. Спойлер — книжка не дублює подкаст, а доповнює і глибше занурює читачів у проблематику

"Мистецтво жити під час хіміотерапії"

Чи можливо жити, як раніше, якщо лікарі кажуть: "У вас онкологія"? Що робити далі? Як жити тепер? Олена Воробйова, арт-директорка культурного центру "ART AREA ДК", розповідає свою історію і повертає до життя всіх, кому знайомий діагноз рак. У 38 років авторка дізналася про своє онкологічне захворювання. Цей артбук є відвертим зізнанням Олени Воробйової, в якому вона ділиться переживаннями, почуттями та емоціями. У книзі викладені її роздуми, щоденникові записи, нотатки, відверті розмови і SMS-листування з друзями, коментарі психотерапевта. Світлини формують окрему історію, про внутрішні і зовнішні зміни, які відбулися з авторкою під час лікування. Книга стане помічницею для всіх, хто переживає складний період і намагається знайти сили для боротьби з хворобою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.