До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 захопливих детективів на будь-який смак

20 квітня увесь світ поціновувачів літератури святкує Міжнародний день детективного жанру. Наразі йому виповнюється 182 роки. Звідки така точність? Все дуже просто. Відлік ведеться від дати публікації у Graham’s Magazine найвідомішого оповідання майстра містичних творів Едгара Алана По – "Вбивство на вулиці Морг". З цієї нагоди пропонуємо вам книжкову добірку гостросюжетних детективів на будь-який смак.

"Алмази з Танжера", Юрій Винничук

Якщо ви цінуєте жанр ретродетективу, то знайомі з творчістю українського письменника Юрія Винничука та його серії, події якої відбуваються майже сто років тому у Львові, у перші роки радянської влади. Час іде, а Марко — головний герой третьої частини історичного детективу Юрія Винничука — досі працює на НКВДистів. Здавалося б, маніяка знешкоджено, усі борги віддано. Які ще можуть бути питання? Проте від липкого павутиння системи не так легко втекти. Тож цього разу журналістові кримінальної хроніки дали криваве завдання, що має довести його відданість системі. Тільки-от бруднити руки Марко не збирається. Втеча за кордон теж не варіант. Що ж лишається? Тільки пристати на пропозицію знайомого капітана і виконати простеньке доручення в обмін на залагодження усіх його проблем — відвезти невелику валізку до Північного Марокко. Валізку, повну коштовного каміння. Чи вдасться героєві і цього разу вийти сухим із води?

"Фабула"

Реклама

"Озеро", Тадей Ґолоб

Коли в повітрі вже витає атмосфера свята, то зовсім не очікуєш нічого поганого. Так сталося із інспектором поліції Тарасом Бірсою, що з дружиною повертався з гостей напередодні Нового року і турбувався тільки про те, аби автомобіль не підвів під час хуртовини. Але зупинитися їх змусили не проблеми з машиною. Чоловік помітив біля озера налякану дівчину з собакою. Виявилося, що вона знайшла на березі жіноче тіло без жодних ознак, що давали б можливість встановити особу загиблої. Та інспектор все одно береться за діло. Утім, що далі він просувається, то жахливіші подробиці спливають на поверхню. Скільки людей ще має померти від рук загадкового вбивці, допоки справедливість не переможе? Неймовірна відповідь ховається на сторінках трилеру популярного словенського письменника Тадея Ґолоба.

Видавництво Анетти Антоненко

"Клуб Дюма, або Тінь Рішельє", Артуро Перес-Реверте

Далеко не всі знають, що популярна стрічка "Дев’ята брама" із харизматичним Джонні Деппом знята за мотивами містичного детективу Артуро Переса-Реверте "Клуб Дюма, або Тінь Рішельє".

Лукаса Корсо не назвеш приємною людиною чи душею компанії, та на своїй роботі він знається чудово, майстерно проводячи переговори із власниками цінних книжкових видань та купуючи їх за безцінь, аби потім продати поціновувачам антикваріату. Цього разу він має встановити справжність глави "Трьох мушкетерів" та перевірити, який з примірників "Дев’ятої брами" є оригінальним. Та процес виконання цього разу виявився не з легких, Лукаса постійно переслідують і намагаються вбити підозрілі особи, які теж полюють за справжньою книгою, оскільки та є інструкцією до відкриття воріт пекла і зв’язку із самим Люцифером.

"Сім кольорів"

"Хірург", Тесс Ґеррітсен

"Хірург" — перша книга Тесс Ґеррітсен із циклу про розслідування під керівництвом Томаса Мура та Джейн Ріцоллі. На початку історії ми дізнаємось, що повернувся маніяк, якого всі вважали загиблим від рук своєї останньої жертви на ім’я Кетрін, якій, на щастя, вдалося вижити. Значить, це дуже талановитий наслідувач, який відтворює навіть найменші деталі почерку серійного вбивці. На плечі детективів лягає тяжка ноша — необхідність впіймати злочинця та захистити Кетрін, що є кінцевою ціллю Хірурга.

Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля"

"Експрес до Ґаліції", Богдан Коломійчук

Усі дороги ведуть до Львова… Принаймні дороги розслідування, яке проводить Адам Вістович — головний персонаж детективного роману Богдана Коломійчука "Експрес до Ґаліції". А все тому, що чоловікові трапився секретний документ, який він не мав би бачити. Тож тепер Адам міцно зав’яз у політичних інтригах та небезпечній справі, в якій неодмінно необхідно докопатися до істини. Адже від цього залежить не лише життя самого комісара поліції, а й доля кількох держав. Особливо коли стало відомо про кілька вбивств іноземних громадян, які на перший погляд зовсім не пов’язані між собою.

Видавництво Старого Лева

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.