До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книжок про хюґе

Хюґе – данське мистецтво жити і знаходити щастя у дрібницях. Вибираємо книжки про хюґе: їх особливо приємно читати на зимових канікулах – і планувати своє затишне розмірене життя.

Прийнято вважати, що запорука щастя – достатня кількість сонця, як, наприклад, на Середземномор'ї. Але в Данії дощ йде, а небо хмуриться, здається, тричі на день. І тим не менш, згідно з соціологічними опитуваннями, данці – найщасливіша нація на світі. Вони перемагають у цьому приємному змаганні вже який рік. Можливо, таємниця – в умінні облаштовувати своє життя з любов'ю до деталей. Палити свічки, їсти плюшки з корицею, читати на підвіконні, загортатися в коц, грати в настільні ігри та влаштовуватися затишно у світлі круглих ламп – все це хюґе. Ми вибрали 5 книжок, які розкажуть, як наповнити життя моментами побутової магії. Найчастіше у них занадто солодке оформлення – але, можливо, саме це і робить їх чудовим новорічним подарунком.

Реклама
"Рік хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі"

Цю книжку написала журналістка, яка проміняла роботу в британському Marie Claire на затишне життя в Данії, бо її чоловіка запросили працювати в Lego, де, власне, і винайшли цей конструктор. Гелен Рассел досліджувала феномен як журналіст – з відповідними викладками і статистичними посиланнями. Праця вдалася цікавою і привабливою, і тим цікавішою, що це погляд зі сторони: британка спостерігає за тим, як живуть данці.

"Рік хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі", Гелен Расселл
"Хюґе: Данський дитячий світ"

"Хюґе: Данський дитячий світ. Мудрі поради батькам від психолога з найщасливішої країни" написав сімейний психотерапевт Еспер Юуле. М'яко і ненав'язливо він вчить вибудовувати відносини з власними дітьми так, щоб всі почувалися комфортно і щасливо.

"Хюґе: Данський дитячий світ. Мудрі поради батькам від психолога з найщасливішої країни", Еспер Юуле
"Хюґе. Будь щасливим, як данці"

Якщо чесно, це не книжка, а блокнот. Причому такий, з яким приємно проводити час наодинці з собою. На його сторінках можна знайти запитання, що змушують замислитися: що таке щастя, як посилити його концентрацію в окремому житті, і підказки, які моменти можна вважати щасливими. Приклад: відкрите після дощу вікно. Дрібниця, банально, – а правда в цьому таки є.

"Хюґе. Будь щасливим, як данці", Лілія Габо
"Щастя за хюґе"

Пія Едберг бачить хюґе як мінімалізм, але з невеликими доповненнями. Мінімум речей, максимум простору і повітря. Щасливі моменти. Пія багато говорить про те, що домівка – це затишний притулок, де можна розслабитися, бути собою і ховатися від негараздів навколишнього світу, дає поради, як приймати гостей і як облаштовувати будь-який простір у стилі хюґе – зокрема, офісний. А ще в книжці безліч ілюстрацій, які дають вичерпне уявлення на тему.

"Щастя за хюґе", Пія Едберг
"Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи"

Автор книжки – Мік Вікінг, людина, яка заснувала Інститут дослідження щастя – в Копенгагені є і такий. Мік керує своїм дітищем – і дає поради про те, як покращити життя. Вони цінні ще й тому, що дані інсайдером і людиною, яка зробила щастя професією. Картинок у книжці достатньо – надихатися можна скільки завгодно.

"Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи", Мік Вікінг

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.