До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 цитат про щастя, якого нам зараз так не вистачає

20 березня відзначається Всесвітній день щастя, започаткований Генеральною Асамблеєю ООН 28 червня 2012 року з метою підтримання ідеї, що прагнення до щастя є невід'ємним бажанням кожної людини на планеті. Пропозицію вніс на розгляд індо-американець ДжеймІлаєн. Він вибрав день весняного рівнодення, як світове явище, що відчувається людством як період оновлення та нових починань і означає перший день весни в Північній півкулі. Сьогодні, коли мільйони українців утратили відчуття щастя, ми хочемо нагадати про цю таку важливу емоцію всередині кожного з нас. Ми зібрали цитати відомих людей, які по-різному ставилися до визначення щастя.

20 березня – Міжнародний день щастя

"Щастя є сенс і призначення життя, єдина мета людського існування", – Аристотель.

Реклама

"Щастя – не якийсь божий дар, а здобуток, дійти до якого людина може завдяки своїй внутрішній плідності", – Еріх Марія Ремарк.

"Щастя – це стан душі. Ти можеш бути щасливим, а можеш бути нещасним – все залежить від твого погляду на речі. Тому я гадаю, що щастя – це достаток, але йдеться не про багатство. Ми всі різні, і деякі з нас не можуть бути щасливими за рутинною роботою. У мене був брат, він працював листоношею, і я йому страшенно заздрив. Йому перепадали всі веселощі. У нього був трейлер, він часто ходив на риболовлю, без турбот про платіжні відомості, сюжети і прибуток. Він був щасливий", – Волт Дісней.

"Коли мені було 5 років, моя мама завжди казала мені, що щастя – це ключ до життя. Коли я пішов до школи, мене запитали, ким хочу бути, коли виросту. Я написав "щасливим". Вони сказали мені, що я не розумію завдання, а я сказав їм, що вони не розуміють життя", – Джон Леннон.

"Люди можуть бути щасливими лише за умови, що вони не вважають щастя метою життя", – Джордж Орвелл.

"Щаслива людина – це здорова людина, причому, вік або вага тут не важливі. Достатньо більше знати про здорову їжу, любити своє тіло і піклуватися не лише про зовнішнє, а й про внутрішнє", – Франка Соццані.

"Не зайнята справою людина ніколи не зможе насолоджуватися повним щастям. На обличчі нероби ви завжди знайдете відбиток невдоволення та апатії", – Генріх Гейне.

"Я зрозумів, що щастя для будь-якої людини – це просто важіль, який потрібно повернути в голові. Воно не має жодного стосунку до того, щоб придбати новий будинок, знайти нову подружку або купити пару туфель. Наша культура занадто на цьому зав'язана; ми не звикли задовольнятися тим, що маємо", – Том Форд.

"Щастя – це коли тебе розуміють, велике щастя – це коли тебе люблять, справжнє щастя – це коли любиш ти", – Конфуцій.

"Для мене щастя не в музиці, а в тому, щоб бути доброю людиною і гідно жити в суспільстві", – Лана Дель Рей.

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.