До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про костюми й прикраси Ніколь Кідман у серіалі "Відіграти назад"

Зовсім недавно на HBO показали серіал "Відіграти назад" з Ніколь Кідман і Г’ю Ґрантом. Уже відомо, що перший епізод переглянули майже три мільйони людей і серіал випередив за популярністю перший сезон суперпопулярного шоу HBO "Гра престолів". Не менше за несподіваний фінал "Відіграти назад" глядачі обговорюють вбрання головної героїні у виконанні Ніколь Кідман. Про вінтажні пальта лікарки Грейс Фрейзер, а також сумки й прикраси Cartier розповідає vogue.ua

"Відіграти назад"
Про костюми

Ніколь Кідман блискуче вдаються ролі успішних і багатих жінок з ідеальним смаком, родини яких, коли уважніше глянути, мають свої скелети в шафах. Стосується це і її нової героїні — психологині Грейс Фрейзер із серіалу "Відіграти назад". Сама Грейс, її чоловік, лікар-онколог Джонатан Сакс (Г’ю Ґрант), і син Генрі — ідеальна сім’я. Вони живуть у Верхньому Іст-Сайді, снідають під музику з "Лускунчика", ніжно цілують одне одного на прощання. Одним словом, хоч як ідеально все це на взір, з перших же хвилин зрозуміло, що все занадто добре, щоб бути правдою. Відбудеться вбивство, у якому звинуватять її чоловіка — а далі дізнаєтеся самі...

Реклама
"Відіграти назад"

Данська художниця костюмів Сігне Сайлунд ("Пташиний короб", "Нічний адміністартор", "Серена") розробила для Кідман гардероб не гірший за той, що актриса мала у "Великій маленькій брехні". Образ Грейс натхнений сімдесятими й бохо-шиком, який гармонує з її "творчою" зачіскою — довгими кучерями. Любить героїня респектабельні бренди: Max Mara, Etro, Bottega Veneta, а також ефектні вечірні сукні. У першій серії ми бачимо її в одному з найрозкішніших образів: Грейс з’являється на благодійному балі в плісованій сукні Givenchy Resort 2019. В одному з епізодів під час зустрічі з батьком у галереї вона вдягнена в строгу спідницю-олівець і шовкову блузку. Це теж художній прийом: світ цієї ідеальної жінки руйнується, але вона намагається тримати обличчя — зокрема й за допомогою ідеального одягу.

Ніколь Кідман у Givenchy

Події серіалу відбуваються в холодну пору року, а одним з ключових предметів гардероба головної героїні стають різноманітні пальта розкішних фактур і глибоких відтінків, які ідеально сидять на фігурі. У першому епізоді психоаналітикиня Грейс, ще розслаблена й спокійна, з’являється перед глядачами в тренчі глибокого винного відтінку, який ефектно контрастує з її рудою копицею волосся. Та найчастіше ми бачимо Ніколь Кідман на екрані в зеленому приталеному пальті, яке, з одного боку, має цілком практичний вигляд, а з іншого — відсилає до едвардіанського силуету з вузькою талією й пишним подолом і ще раз підкреслює статус головної героїні. Сігне Сайлунд каже, що пальто в деякому сенсі — броня героїні, яка допомагає їй захистити себе, коли на неї дивиться весь світ. "Потреба Грейс у самозахисті очевидна для всіх, хто дивився перші чотири епізоди серіалу. Це сильна героїня, але вона потребує захисту. Її пальто також сигналізує про це", — зауважує художниця костюмів Сігне Сайлунд.

"Відіграти назад"
Про аксесуари й прикраси

Безсумнівно, один з улюблених брендів Грейс Фрейзер — Cartier. Передусім ідеться про обручку героїні — класичну каблучку із жовтого золота з діамантами Cactus de Cartier. У багатьох сценах ми бачимо руки Грейс великим планом: вона заплющує очі, з відчаю притискує руки до обличчя, дізнаючись нові подробиці моторошної справи, у якій звинувачують її чоловіка. Ефектні, дорогі прикраси немов контрастують з моторошною ситуацією, у якій вона опинилася, показуючи всю складність цього персонажа.

Каблучка Cactus de Cartier

Одна з улюблених сумок Грейс також Cartier. Ми бачимо її в кількох сценах: сумка C de Cartier доповнює улюблене пальто Грейс насиченого винного відтінку. Загалом добротна містка сумка — один з головних робочих аксесуарів Грейс, адже вона ділова жінка, успішна психологиня, яка ось-ось випустить свою першу книгу.

Ніколь Кідман із сумкою C de Cartier

"Грейс має прекрасний смак, — каже художниця костюмів Сігне. — Вона схожа на жінку, яка виросла в оточенні музики й мистецтва, і ми знаємо, що це так. Її батько грає на фортепіано й любить музеї, Грейс грає на фортепіано. Тому не дивно, що один з її улюблених брендів — Cartier. Водночас треба зважати на те, що Грейс виросла у Верхньому Іст-Сайді, вона своя в цьому респектабельному світі, тож їй не потрібно нічого виставляти напоказ. У неї дуже особливий індивідуальний стиль, трохи богемний і чарівний".

Сумка C de Cartier

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.