До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про фільм "Фантастичні звірі: Злочини Ґріндевальда"

"Фантастичні звірі: злочини Ґріндевальда" – друга з п'яти стрічок Warner Bros. Pictures про пригоди чарівників з книг Джоан Роулінг. Минуло вже два роки з того моменту, як представили перший фільм. Vogue UA знає, що потрібно дізнатись перед тим, як подивитися другу частину. "Фантастичні звірі: злочини Ґріндевальда" у прокаті вже з 15 листопада.

Сюжет

Два роки тому "Фантастичні звірі і де їх шукати" перенесли глядачів у чарівний світ, який захопив їх серця і запалив їх уяву. Дія цієї казки відбувалася в Америці в середині 1920-х років – і весь сюжет всіляко натякав на свій зв'язок із всесвітом Гаррі Поттера: коротка згадка про те, що магічний біолог Ньют Саламандер був виключений з Хоґвартса; що його єдиним захисником був професор Альбус Дамблдор; і що могутній темний чарівник Геллерт Ґріндевальд, після розгрому в Європі, зник. Оскільки історія продовжується, у другій частині "Фантастичних звірів" всі ці факти ще більше плутаються і переплітаються.

Реклама

Режисер фільму Девід Єйтс згадує: "Коли Джоан Роулінг надіслала мені новий сценарій, перша моя думка була про те, наскільки цей фільм відрізняється від нашого першого фільму. Ця історія більше складна і заплутана, з новими персонажами, і вона набагато "темніша" і драматичніша. Але що насправді мене вразило – як їй вдалося написати сценарій справжнього емоційного трилера, з поворотами, які я ніколи не бачив. Джоан Роулінг постійно розвиває всесвіт, який вона створила, і мене, як режисера, це надихає і завжди кидає мені виклик".

Хто такий Ґріндевальд?

Задовго до панування Лорда Волдеморта, описаного в книгах про Гаррі Поттера, зловісний Ґріндевальд був найнебезпечнішим персонажем у магічному світі. Метою чарівника з пергідрольним волосся у виконанні Джоні Деппа є домінування і владарювання у всьому світі. "Настав момент зайняти наше законне місце в світі, де ми, чарівники, вільні, – каже Ґріндевальд в трейлері. – Приєднуйтесь до мене або помріть". Дізнатися про таємничий зв'язок між Ґріндевальдом і Албусом Дамблдором, улюбленим професором в Хоґвортсі, ми скоро зможемо.

Актори

У фільмі вражаючий зоряний склад під керівництвом лауреата премії "Оскар" Едді Редмейна. Редмейн грає головного героя – милого чарівника Ньюта Скамандера. Він розповідає, що дуже полюбив свого героя за ці два фільми: "Скамандер вірний собі і не намагається нікому догодити. Він справжній дивак!". Також у фільмі знялися Езра Міллер і Зої Кравіц. Дворазовий номінант премії "Оскар" Джуд Лоу грає молодого Дамблдора: за словами актора, входити в роль всіма улюбленого персонажа спочатку йому навіть було трохи страшно. У ролі головного лиходія Ґріндевальда – Джонні Депп: його лиходій зовсім не схожий на Волдеморта. Він перемагає не силою, а розумом, і хитрий до нескінченності.

Як знімали фільм

"Фантастичні звірі: злочини Ґріндевальда" зняті майже повністю в студії Warner Bros. Studios у Лівсдені в Англії. Майже 20 років тут знімають казки, в тому числі і сагу про Гаррі Поттера. Історія починається з того місця, де і закінчилася в останньому фільмі – в Нью-Йорку. Тільки на відміну від попереднього фільму, в другій частині герої вирушають далеко за межі, і повертаються у всіма улюблений Хоґвартс.

Чимало подій відбувається в Парижі. "Чому Париж?, – інтригує Джоан Роулінг. – У першому фільмі ми були в Америці, де чарівне співтовариство почувалося зовсім ізольованим. Для цього фільму мені хотілося переміститися в місце, де відносини між магією і повсякденним були б більш прозорими. А в 1920-ті роки це був Париж".

Замість того, щоб знімати в Парижі, кінематографісти вирішили перенести Париж в Лівсден, де у них був контрольований простір. Художник Стюарт Крейг і його команда почали процес проектування декорацій, подорожуючи по паризьких каналах, щоб сфотографувати різні райони міста для точного відтворення декорацій.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.