До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про Крістен Стюарт у ролі принцеси Діани

У фільмі "Спенсер" Пабло Ларраїна американська актриса Крістен Стюарт зіграє принцесу Діану. На першому кадрі видно, що Крістен Стюарт і команда фільму добре попрацювали над перевтіленням. Коли почнеться фільмування? Хто працює над сценарієм? Відповіді на ці та інші запитання шукайте в нашому матеріалі.

Реклама

Історія Діани, принцеси Уельської — новаторки, активістки й ікони стилю — навіть за 20 років після її загибелі, як і раніше, викликає захоплення та цікавість. Докази? Абсолютно новий фільм про її життя під назвою "Спенсер", над яким уже працюють.

Чому головну роль у фільмі віддали Стюарт?
Крістен Стюарт

Головна новина в тому, що принцесу Діану зіграє Крістен Стюарт. Американська актриса уславилася після знімання в сазі "Сутінки" (з 2008 по 2012 роки) і відтоді отримала схвальні відгуки про свою роботу в низці незалежних проєктів, включно із "Зільс-Марія" (2014 року) і "Персональний покупець" (2016) режисера Олів’є Ассаяса. У 2019 вона зіграла французьку ікону нової хвилі Джин Сіберг у байопіку "Сіберг" і знялася в новій версії "Ангелів Чарлі". "Крістен — одна з найвидатніших сучасних актрис, — сказав в інтерв’ю Deadline режисер байопіку "Спенсер" Пабло Ларраїн. — Вона може бути дуже таємничою, дуже тендітною і, в кінцевому підсумку, дуже сильною, і це саме те, що нам потрібно... Те, як вона відреагувала на сценарій і як вона підходить до втілення своєї героїні, дуже приємно бачити".

Отже, Стюарт доєднається до списку актрис, які грали принцесу Діану в різні часи. Це Наомі Воттс у фільмі "Діана" (2013), Женев’єв О'Райлі в "Діана: останні дні принцеси" (2007), дебютантка Емма Коррін, яка цього року зіграє Леді Ді в четвертому сезоні Netflix "Корона".

Чому буде присвячений сценарій?

Сценарій стрічки "Спенсер" охоплює три напружені дні в 1992 році, коли принцеса Діана остаточно вирішила подати на розлучення з принцом Чарльзом. Сталося це під час її фактично останніх різдвяних канікул з королівською родиною в маєтку Сандрінгем у Норфолку. "Це дуже напружений момент, — коментує сюжет Пабло Ларраїн в інтерв’ю Deadline. — Сім’я багато років поспіль святкувала там разом Різдво, і ось тепер ми розуміємо, чого хоче Діана і що вона задумує...".

Принцеса Діана в Новій Зеландії, 1983

Ларраїн додає, що розлучення пари в 1996 році й трагічна смерть Діани в 1997 році не стануть частиною історії. "Вона загинула через роки після того, як розгортається історія, яку ми описуємо, — пояснює він. — Ми говоримо лише про три дні її життя, але за цей дуже короткий час ви зможете зрозуміти, ким вона була насправді. Її подальшу долю ми всі знаємо... і нам немає сенсу показувати, що буде далі".

У центрі уваги драми, ймовірно, будуть стосунки Діани із Чарльзом і її зв’язок із синами, принцом Вільямом і принцом Гаррі. "Ключ у тому, як вона усвідомлює в процесі фільму, що їй дійсно потрібно бути тією, ким вона хоче бути, — додає Ларраїн. — І це не передбачає, що вона має бути поруч із кимось, частиною чогось, залежати від кого-небудь, крім себе й своїх дітей. Діана мала багато прекрасних якостей, але насамперед вона була чудовою матір’ю. Це історія жінки, яка розуміє, що найважливіше для неї — її діти".

Хто стане режисером і сценаристом фільму "Спенсер"?

У режисерському кріслі — чилієць Пабло Ларраїн, відомий завдяки фільмам "Неруда" і "Джекі". У байопіку про Джекі Кеннеді 2016 року колишню першу леді Америки зіграла Наталі Портман. Майбутньому проєктові режисера, найімовірніше, не уникнути порівнянь із "Джекі": в обох фігурує публічна персона, яка перебуває під пильною увагою ЗМІ. І якщо "Джекі" показова для стилю режисера, то на нас чекають прекрасні костюми, чудові інтер’єри й блискуче втілений сценарій.

Що стосується сценарію для байопіку "Спенсер", то його написав оскарівський номінант Стівен Найт, знаний як творець кримінальної драми "Гострі картузи". "Це енергійний і гарний сценарій, — зазначає Пабло Ларраїн. — Я захоплювався роботою Найта впродовж багатьох років. Мене приваблює, як поетично він описує силу харизми принцеси Діани".

Принцеса Діана в Норфолку, 1990
Коли прем’єра?

Очікується, що фільм вийде в прокат восени 2021 року, а вже 2022 року мине 25 років з дня загибелі принцеси.

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.