До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про героя Тімоті Шаламе у фільмі "Французький вісник"

Прем’єру фільму Веса Андерсона "Французький вісник" переносили довгі півтора року. І ось, нарешті, 12 липня виконавці головних ролей — Тімоті Шаламе, Тільда ​​Свінтон, Бенісіо дель Торо, Білл Мюррей і Едріан Броуді — пройшлися червоним хідником Каннського фестивалю, де представили стрічку. Сюжет фільму оповитий загадками, а найбільше чуток ходить навколо ролі Тімоті Шаламе: наприклад, скільки часу актор проводить на екрані? Хто його персонаж? І чи справді він, як припускають давні чутки, вперше після своєї ролі в "Клич мене своїм ім’ям" оголився в кіно? Відповідаємо на всі запитання.

Тімоті Шаламе з’являється в одній з частин фільму-триптиха

За своєю структурою фільм "Французький вісник" подібний до журналу: він складається з кількох розповідей, це не одна всеосяжна оповідь. Герої фільму — працівники вигаданої газети, і хоча за сюжетом ми бачимо фахівців видання The French Dispatch у всіх частинах, є кілька персонажів, які з’являються лише в окремих розповідях. Тімоті Шаламе — один з них. Фактично в нього не більш як 20 хвилин екранного часу.

Реклама

Його історію розказано в другій розповіді The French Dispatch під назвою "Зміни в маніфесті", у якій одна з провідних авторок журналу, Люсінда Кременц (Френсіс Макдорманд) пише статтю про студентське повстання анархістів в Еннуї-сюр-Блазе. У центрі — спритний хлопець, що весь час курить. Його звати Дзеффіреллі і його грає Тімоті Шаламе.

Його герой Дзеффіреллі — бунтівний студент-активіст

Дзеффіреллі — лідер визвольного руху, що планує створити утопічне суспільство. Він надзвичайно мудрий і досвідчений персонаж. Попри це, Люсінда допомагає йому писати маніфест — він молодий і, щоб перетворитися на справжнього лідера, потребує підтримки. Дзеффіреллі, з притаманною йому високодумністю й принадністю юності водночас, переконує армію молодих людей приєднатися до нього. Ще він дуже добре грає в шахи.

Він справді роздягається в кадрі — щось на кшталт

Торік фільму було надано рейтинг R — через зображення оголеної натури й сексуальні відсилання. Тож фанати Тімоті Шаламе сподівалися, що можуть побачити оголеного актора, до того ж в анонсованому відео він з’являється у ванній. Що ж, якоюсь мірою це правда. В одній зі сцен персонаж Шаламе вистрибує з ванни, щоб поділитися своїм маніфестом з Люсіндою.

Френсіс Макдорманд — його головна партнерка по сцені

У фільмі "Французький вісник" у Шаламе чудові партнери по сцені. Зокрема, Френсіс Макдорманд, що здобула "Оскара" цього року за стрічку "Земля кочівників", — грає головну героїню. А франко-алжирська актриса Ліна Худрі грає його дівчину Джульєтту.

У фільмі не говорять французькою

Події картини відбуваються у Франції, але сценарій англійською мовою. Можливо, це розчарує деяких фанатів, які сподівалися, що Шаламе, чий батько француз, зможе застосувати своє знання французької мови в ролі (як він зробив це у фільмі 2019 року "Король"). Але в цій картині він грає роль американця й спілкується тільки англійською, навіть коли Джульєтта звертається до нього французькою.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.