До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про четвертий сезон серіалу "Корона"

До виходу четвертого сезону серіалу "Корона" залишилося чекати щонайменше пів року — очікується, що Netflix представить нові епізоди про життя британських монархів у грудні 2020 року. Проте фільмування нових серій вже давно почалося, а глядачі нетерпляче очікують побачити продовження шоу, адже в ньому нарешті з’явиться сюжетна лінія з принцесою Діаною. Розповідаємо, що відомо про четвертий сезон серіалу.

Емма Коррін у ролі принцеси Діани
Акторський склад

За традицією акторський склад попереднього сезону повернеться в продовженні королівської драми. Лауреатка премії "Оскар" Олівія Колман буде в ролі королеви Єлизавети II, яку вперше зіграла Клер Фой. Кажуть, що Фой також з’явиться в четвертому сезоні — її помітили на зніманні епізоду, який прийняли за відтворення радіовиступу королеви з Кейптауну в 1947 році в її 21-й день народження. Гелена Бонем Картер повернеться в ролі принцеси Маргарет, а Тобаяс Мензіс — принца Філіппа. Що стосується молодого покоління королівських осіб, то Джош О'Коннор зіграє принца Чарльза, а Ерін Доерті й Емералд Феннел і далі зображатимуть принцесу Анну й Каміллу відповідно. Джилліан Андерсон зіграє Маргарет Тетчер, першу жінку-прем’єр-міністра Великої Британії.

Реклама
Оливия Колман в сериале Олівія Колман у серіалі "Корона"

Мабуть, найзахопливіше в четвертому сезоні — перше знайомство глядачів з молодою Діаною, принцесою Уельською, яку зіграла актриса Емма Коррін. "Емма — неймовірно талановита, вона відразу підкорила нас, коли прийшла на проби на роль Діани Спенсер. Поряд з невинністю й вродою, що роблять її схожою на молоду Діану, їй властива також надзвичайна багатогранність, щоб зобразити таку видатну особу, яка перетворилася з анонімного підлітка на найзнаковішу жінку свого покоління", — сказав творець серіалу Пітер Морган.

Джилліан Андерсон на фільмуванні серіалу (фото: Splash)
Що відомо про знімання четвертого сезону

Фільмування четвертого сезону серіалу "Корона" завершилося незадовго до початку карантину. Всіх членів акторського складу, як минулого, так і теперішнього, бачили на знімальних майданчиках, зокрема й вищезгадану Фой.

У мережу потрапили світлини з фільмування сцен королівського туру принцеси Діани й принца Чарльза 1983 року Австралією. Коррін і О'Коннора помітили в Іспанії у 2019 році під час відтворення королівської подорожі. Коррін приміряла найзнаменитіші ансамблі принцеси Діани з туру, включно з рожевим з голови до ніг образом, у якому вона з’явилася в Перті, й повністю білим убранням з Аєрс-Року.

Принц і принцеса Уельські в Перті, 1983

У 2020 році Коррін бачили на фільмуванні сцен у всій Великій Британії. Один знімок актриси на знімальному майданчику показує, що вона махає фотографам біля The Savoy в Лондоні. Сцена схожа на прибуття принцеси Діани в готель на церемонію нагородження Barnardo's Champion Awards у 1989 році, а костюм Коррін — квітчаста сукня на одне плече — демонструє один з улюблених силуетів королівської особи. Леді Ді часто носила сукні з асиметричним вирізом, які створила одна з її знаменитих дизайнерок Кетрін Волкер.

Крім того, Коррін і О'Коннор були разом на фільмуванні у Вінчестері. Убрання Коррін — сукня з високою горловиною синього кольору, бежеве пальто й білі туфлі-лодочки — наштовхує на думку, що актори знімали останню весільну репетицію принцеси Діани й принца Чарльза в соборі Святого Павла в 1981 році.

<b>The Crown 4 Diana</b>

10 лютого Коррін знову побачили на знімальному майданчику, цього разу в Манчестері. На світлині Коррін, одягнена в костюм у принт гусяча лапка, схожа на принцесу Діану під час візиту в клініку СНІДу в Нью-Йорку в 1993 році.

Пізніше під час фільмування актрису сфотографували в білій бісерній сукні до підлоги, коли вона усміхалася натовпу. Сцена майже напевно є відтворенням подорожі її королівського персонажа до Нью-Йорка в 1989 році, під час якої вона відвідала гала-вечер у Зимовому саду.

Для заручин принцеса Діана вибрала сукню Віктора Едельштейна з болеро. Це була одна з багатьох суконь, які британський дизайнер робив для королівської сім'ї впродовж 80-х років.

Які реальні події висвітлюватимуть у четвертому сезоні?

Третій сезон підхопив сюжетну лінію серіалу в 1964 році, розповівши про обрання Гарольда Вілсона прем’єр-міністром і завершив її ювілеєм королеви Єлизавети II в 1977 році. Імовірно, що четвертий сезон розгорнеться на тлі 80-х і початку 90-х — незабутньо неспокійний час для королівської сім’ї.

Тетчер була прем’єр-міністром з 1979 по 1990 рік, тому справедливо припустити, що їй буде надано головну роль у драмі. До великих політичних подій цього періоду належить Фолклендська війна та страйк шахтарів.

Джош О'Коннор у серіалі "Корона"

Шлюб принца Чарльза й принцеси Діани, безсумнівно, буде докладно представлений разом з їхнім розлученням. День їхнього весілля, який відбувся 29 липня 1981, можливо, заслуговує на окремий епізод. У четвертому сезоні також покажуть подорож Діани й Чарльза до Австралії 1983 року й відомий злам Букінгемського палацу, який організував зловмисник Майкл Феган.

Принци Вільям і Гаррі, що народилися в 1982 і 1984 роках відповідно, без сумніву, вперше з’являться в серіалі, хоча й у дитинстві. Принц Вільям супроводжував своїх батьків у турі Австралією 1983 року, хоча на світлинах зі знімання не було помічено дитини. Також можна припустити, що й розлучена принцеса Маргарет домінуватиме на екрані.

Скільки ще сезонів матиме серіал?

Пітер Морган підтвердив, що п’ятий сезон серіалу "Корона" стане останнім. "Спочатку я уявляв, що буде шість сезонів, але тепер, коли ми почали роботу над сюжетами для п’ятого сезону, мені стало ясно, що це ідеальний час і місце для того, щоб зупинитися", — пояснив він в інтерв’ю The Hollywood Reporter.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.