До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українсько-польський фільм "Як це було" — в конкурсі Каннського кінофестивалю

Вже 16 травня розпочнеться Каннський кінофестиваль. В короткометражному конкурсі буде представлений українсько-польський фільм "Як це було", що розповідає про повномасштабне вторгнення. Це стрічка української режисерки Анастасії Солоневич та польського режисера Дам'яна Коцура.

Реклама

"Як це було" — стрічка про повернення додому. Лєра вперше після початку повномасштабної війни в Україні приїжджає з Берліну до Києва. Не заставши маму вдома, вона проводить час зі своїм другом і поступово пізнає рутину війни протягом одного дня. Робота над фільмом розпочалася взимку 2022 року, знімали стрічку в Києві.

Також у програмі Каннського кінофестивалю покажуть стрічку "Звідки куди" спільного виробництва України, Польщі та Франції. Фільм польського режисера Мачека Хамела, який на початку вторгнення працював волонтером на польсько-українському кордоні, розповідає історії українських переселенців.

Каннський кінофестиваль відбудеться з 16 по 27 травня. У програмі — нові фільми таких знаних режисерів, як Мартін Скорсезе, Педро Альмодовар та Вес Андерсон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.