До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оксана Черкашина здобула нагороду як найкраща акторка фестивалю Палм-Спрінгс

Українська актриса Оксана Черкашина, яка зіграла головну роль у стрічці "Клондайк", визнана найкращою акторкою на кінофестивалі в Палм-Спрінгс. PalmSpringsInternationalFilmFestival — один з найвідоміших кінофестивалей світу, лауреатами якого в різні часи ставали Ізабель Юппер, Кейт Бланшетт, Мет’юМаггонахі та інші зірки.

Оксана Черкашина для Vogue UA, 2020
Оксана Черкашина для Vogue UA, 2020

Реклама

Нагадаємо, "Клондайк", що розповідає про збиття влітку 2014 року малайзійського Боїнга МН17 в небі над Донеччиною — одна з найгучніших українських стрічок останніх часів. У 2022 році фільм здобув приз за найкращу режисуру на кінофестивалі "Санденс", також картина була представлена на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де здобула Приз екуменічного журі та Приз глядацьких симпатій. Після цього були фестивалі та покази в Клівленді й Генті, Гонконгу й Сантьяго, Стамбулі й Сараєві...

"Клондайк"

Оксана Черкашина зіграла роль Ірки, молодої жінки, яка мешкає з чоловіком у селі Грабове, що опинилося в епіцентрі трагедії. Ірка стає свідком того, як росіяни окуповують її Донеччину, але жінка намагається жити, попри все — та й більше, готується стати матір‘ю.

У ПалмСпрінгс фільм представляла режисерка Марина Ер Горбач. "Мене сильно вразила реакція глядачів, справжньою несподіванкою стало те, як сильно фільм зачепив глядачів спогадами про досвід еміграції, депортації, вимушеного переселення і попри все — бажанням жити", — розповідає режисерка.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.