До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найбільш знакові сукні в горох у кіно

Зоряний принт 1950-х років — горох — досі не втрачає своєї актуальності. Популярний горошок і серед художників з костюмів, які нерідко використовують його для створення найбільш пам'ятних убрань кіногероїнь. У цьому матеріалі ми згадуємо найлегендарніші сукні в горошок, помічені на великому екрані.

Джоан Кроуфорд у фільмі "Мілдред Пірс", 1945

У цьому нуарному фільмі Майкла Кертіса Джоан Кроуфорд грає хоробру матір, яка самостійно дбає про свою доньку. Нещодавно розлучившись з чоловіком, вона відкриває власний ресторан, в якому весь час працює. Якось вона зустрічає чоловіка, який обіцяє їй казкове життя. Вона виходить за нього заміж, хоча не має до нього почуттів, сподіваючись забезпечити стабільне майбутнє своєї доньки. Неймовірна гра принесла Джоан Кроуфорд "Оскар" за найкращу жіночу роль. Серед безлічі яскравих убрань, що відображають соціальний підйом персонажа, ми пам'ятаємо її бежеву сукню в шоколадно-коричневий горошок. Сукню було продано на аукціоні Bonhams в 2013 році за орієнтовною ціною від 12 000 до 17 000 євро.

Реклама
Мерилін Монро у фільмі "Сверблячка сьомого року", 1955

У фільмі "Сверблячка сьомого року" Мерилін Монро використовувала свою природну чарівність в одній з найбільш знакових сцен кінематографа: в тій, де актриса стоїть на решітці метро в білій сукні, що розвівається. Але крім цього культового вбрання, Мерилін з'являється в стрічці в не менш знаковому образі: сукні в синій горошок, створеній дизайнером 20th Century Fox, легендарним Вільямом Травіллою.

Софі Лорен у фільмі "Така жінка", 1959

Ще одна ікона, ще одна сукня в горошок. У фільмі "Така жінка" Софі Лорен грає утриманку, яка закохується в солдата в поїзді до Нью-Йорка під час Другої світової війни. У Нью-Йорку вона проводить прекрасний день з цим чарівним юнаком, який скоро піде на війну. У красивій сукні в горошок її героїня пережила кілька щасливих годин, перш ніж возз'єднатися зі своїм старим "благодійником".

Джулія Робертс у фільмі "Красуня", 1990

У 1990 році на екрани вийшла "Красуня" культова історія кохання між повією і заможним бізнесменом. Фільм зробив Джулію Робертс найпопулярнішою актрисою Голлівуду. Серед найбільш пам'ятних образів її героїні елегантна шоколадно-коричнева сукня в білий горошок, надягнена для походу на гру в поло. Перевтілившись, дівчина за викликом кілька годин грала світську жінку і вибрала для цього шикарний, непідвладний часу образ. З відповідним білим капелюхом, рукавичками і шкіряним паском ми могли б надягти цю сукню сьогодні на будь-яку вечірку в саду.

Лора Дерн у фільмі "Дикі серцем", 1990

В кінці культового фільму Девіда Лінча героїня Лори Дерн Лула Форчун стала матір'ю і чекала на повернення коханого Сейлора Ріплі, якого зіграв Ніколас Кейдж, який щойно вийшов із в'язниці. У цій сцені Сейлор, стрибаючи по дахах, прямує до машини і співає Лулі Love Me Tender Елвіса Преслі. Культова сцена. Щоб відповідати яскравості характеру свого персонажа, Лорі Дерн підібрали сексуальне вбрання: яскраво-червону помаду, червоні туфлі і чорно-білу сукню в горошок. Чудовий ретрообраз, який не втрачає своєї актуальності.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.