До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З широко розплющеними очима: інтерв'ю з акторкою Іванною Сахно

Наступного року телеканал Hulu випускає серіал High Fidelity, який іронізуватиме над підвалинами сучасного суспільства. Одну з ролей у ньому зіграє українка Іванна Сахно.

У Іванни Сахно прозоро-блакитні, як крижинки, очі, порцелянова шкіра, високі вилиці, витончена постать та ідеальна англійська. Їй 21 рік, вона народилася в Києві, живе в Нью-Йорку, але в Штатах її не сприймають як акторку з України – Сахно радше схожа на шведку або данку. Акторок зі Східної Європи часто запрошують на ролі своїх співвітчизниць. Але це не про Іванну. Торік вона знялася в голлівудському блокбастері "Тихоокеанський рубіж" і комедії Сюзанни Фогель "Шпигун, який мене кинув", а в лютому відбудеться прем'єра її першого серіалу. "Для мене не існує ніяких меж, замість них бачу цілі і йду до них. Я ніколи не йду по головах, я просто йду своєю дорогою", – впевнено каже акторка.

Реклама

Іванна зосереджена і зібрана, в інтерв'ю зважує кожне слово, при цьому по-американськи відкрита і доброзичлива. Сахно з кінематографічної династії. Її мати Галина Кувівчак – режисерка і сценаристка, з 2010 року працює на дві країни – Україну та США; батько – оператор Анатолій Сахно.

"У житті я ношу джинси, футболку і Dr. Martens, побачити мене в сукні – велика рідкість".

Восени канал Hulu покаже новий серіал під назвою High Fidelity. Це екранізація бестселера 1990-х – роману Ніка Горнбі, зворушливої і одночасно нещадної книжки про дорослішання, поп-культуру і пошуки себе. 2000 року на великому екрані історію безтурботного фаната поп-музики Роба, чиє життя минає у маленькому магазині платівок, екранізував Стівен Фрірз, а 2019 року ця історія перетворилася на серіал. Спочатку його продюсувала студія Disney, а потім підхопив Hulu, який прогримів на весь світ завдяки "Оповіді служниці".

Сукня з ацетату з віскозою, бавовняна футболка, все – Prada. Сонцезахисні окуляри, вінтаж; сережки, бронза, покрита 24-каратним золотом, скло, Alighieri; перстень, позолочене срібло, Charlotte Chesnais

"Книжки Ніка Горнбі я знала вже давно, включно з High Fidelity. Це ода масовій культурі і любові до музики. Для багатьох вона є культовою. Я рада, що стала частиною цієї історії – дуже атмосферної, трохи вінтажної, знятої на плівку. High Fidelity – чудова можливість показати образ жінки-протагоністки в сучасному світі".

"Для мене не існує ніяких меж, замість них бачу цілі і йду до них. Я ніколи не йду по головах, я просто йду своєю дорогою", – впевнено каже акторка.

У книжці Горнбі головний герой – хлопець на ім'я Роб, але в серіалі головний персонаж – це дівчина Роб, а ось антураж такий самий: музика, пластинки, вечірки. Героїню грає зірка "Великої маленької брехні", Зої Кравіц. Одна з тем серіалу – ЛГБТ-спільноти. "При цьому увагу не акцентують виключно на цій темі, бо ЛГБТ є невід'ємною частиною світу, в якому ми існуємо. Головна героїня серіалу, роль якої виконує Зоя Кравіц, живе в реальному світі, де є люди різних вірувань, світоглядів і характерів. У цьому також цінність цього серіалу. Він не форсує і не нав'язує, він просто показує світ зсередини, яким він є.

Нейлоновий жакет, нейлонова спідниця, кашеміровий джемпер, бавовняна футболка, шкіряна сумка, все – Prada. Сережки, 18-каратне золото, діаманти, Moritz Glik; на лівій руці: перстень, 18-каратне золото, діаманти, Moritz Glik; на правій руці: перстень, срібло, чорний онікс, перстень, срібло, білий агат, все – Tom Wood

Іванна зізнається, що робота над цим проєктом для неї також є можливістю поговорити про проблеми ЛГБТ-ком'юніті. "Я б хотіла, аби людей з ЛГБТ-спільноти не сприймали, як відокремлену частину. Людству ще доведеться пройти великий шлях, щоб змінити погляд на цю ситуацію. Щоразу, коли я приїжджаю до України, то бачу розвиток. Розвиток у світогляді людей, розвиток у сприйнятті меншин і навколишнього світу. Багато людей у нашій країні ще до сих пір є досить консервативними, але я розумію, що це наслідок радянського суспільства".

Акторок зі Східної Європи часто запрошують грати своїх співвітчизниць. Але це не про Іванну.

Вперше за півтора року Іванна прилетіла до України: її запросили в журі Одеського кінофестивалю. Ми зустрічаємося з нею в Одесі відразу після його закриття. Червона доріжка стала для акторки можливістю висловити свою модну громадянську позицію: за фестивальний тиждень Іванна змінила кілька образів від українських дизайнерів: LITKOVSKAYA, Valery Kovalska, Bobkova, LAKE. "У житті я ношу джинси, футболку і Dr. Martens, побачити мене в сукні – велика рідкість".

Мода, цивільні права та свободи, політика – Іванна із задоволенням говорить на різні теми і впевнена: публічна людина в наші дні не може бути аполітичною, байдужою або відмовчуватися в кризових ситуаціях. 2015 року 17-річна Іванна вийшла на червону доріжку Каннського кінофестивалю з плакатом #FreeSentsov, а в січні 2018-го в її сторіз з'явилися кадри з жіночого маршу в США, приуроченого до інавгурації Дональда Трампа. Тоді до будівлі Сіті-голу в центрі Лос-Анджелеса Іванна вийшла разом зі Скарлетт Йоганссон, Мілою Куніс і іншими акторками. "Коли у людини з'являється можливість бути почутою, використання свого голосу автоматично ставить її під загрозу незгоди інших людей. Для мене щире вираження думки і використання цього ризику – моя громадянська позиція. Якщо ми не будемо використовувати свій голос у боротьбі за справедливість, ми ризикуємо, що хтось інший сформує наше майбутнє".

Поло з вовни мериноса, шовкова блузка, все – Burberry. Сережки, позолочене срібло, Charlotte Chesnais; перстень, позолочене срібло, Charlotte Chesnais

Іванна справляє враження людини, яка живе в гармонії з собою і зі світом. Після тижня роботи на кінофестивалі вона проводить єдиний вихідний на зйомці для Vogue UA, а наступного дня вилітає до Італії. Коли ми зідзвонюємося через тиждень, Іванна вже вдома, в Нью-Йорку. На запитання про те, як мати такий чудовий вигляд і почуватися так само з таким ритмом, вона швидко відповідає: "Мої правила прості: не їсти тварин, намагатися виспатися і бути вдячною. Я думаю, вдячність – це позитив у чистому вигляді".

Текст: Дарія Слободяник
Фото: Kristina Podobed
Стиль: Venya Brykalin
Асистентка стиліста: Olya Demerli
Зачіска: Maksim Nikitochkin
Макіяж: Kristina Kuzikova
Локація: Hotel de Paris Odessa MGallery

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.