До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто подивитися фільм "Дім П'єра Кардена"

П'єр Карден назавжди змінив моду у багатьох відношеннях саме про це режисери П. Девід Еберсоул і Тодд Х'юз розповідають у своєму документальному фільмі "Дім П'єра Кардена". Стрічка знайомить глядача з Карденом як з людиною і водночас демонструє, як легендарний дизайнер вплинув на сучасну індустрію. В українському прокаті – з 11 березня.

Найкращі документальні фільми про ікони високої моди, як "Валентино: Останній імператор" або "Маккуїн", поєднують захоплюючі кадри роботи дизайнерів і розкривають особливості їхніх особистостей і характерів: якими вони були і як змінили свою галузь. Так само фільм "Дім П'єра Кардена". "Ми познайомилися з П'єром, коли йому було 95 років, розповідають режисери. Ми від початку до кінця створили фільм за два роки, що для документального кіно блискавична швидкість. Нам дуже пощастило, що ми змогли пережити цю дивну пригоду з мсьє Карденом до того, як він нас покинув" (прем'єра фільму відбулася в 2019 році, а П'єр Карден пішов з життя в 2020-му).

Реклама
Пьер КарденП'єр Карден

П'єр Карден, уроджений П'єтро Карден, народився в селі недалеко від Венеції в 1922 році, виріс у Франції і став одним з найбільш знакових дизайнерів країни. У фільмі розповідається про його кар'єру, починаючи з перших кроків як співробітника Paquin в Парижі в 1945 році до того, як він став керівником ательє Крістіана Діора, а потім заснував свій власний однойменний Дім у 1950 році.

Завдяки поєднанню архівних матеріалів та інтерв'ю, Еберсоул і Х'юз пропонують унікальний погляд на роботу генія Кардена, який звільнив жінок від облягаючого одягу і корсетів, і чиї нові ідеї про форми, тканини і кольори досі не втрачають актуальності. Багато з його футуристичних робіт 1960-х і 1970-х років, як і раніше, вражають, і будь-хто, хто хоча б трохи цікавиться модою, багато дізнається від нього про тенденції розвитку модної індустрії.

"У нашому розпорядженні було безліч дивовижних візуальних матеріалів. Тисячі і десятки світлин, годин відео, розповідають режисери. Ми дізналися, як далеко його магія поширилася на багатьох художників і культурні ікони. До прикладу, ми знайшли світлини Шарлотти Ремплінг і Жан-Мішеля Жарра, які зрештою допомогли нам записати одне з найбільш відвертих інтерв'ю з Жарром. В архівах ми знайшли багато чого цікавого".

Пьер КарденП'єр Карден

Мабуть, найбільш вражаюче для звичайного глядача те, наскільки сучасні світові модні бренди, як Louis Vuitton, Dior або Saint Laurent, зобов'язані і Кардену як людині, і його бренду. Як випливає з документального фільму, він був першим, хто перейшов від високої моди до прет-а-порте в 1959 році його навіть виключили з Французької федерації високої моди, коли він вирішив створювати дизайнерські сукні для мас, а також вийшов на ринок аксесуарів і парфумерії. Іронічний момент в історії, адже саме так в наші дні всі великі бренди заробляють переважну частину доходів.

Наоми КэмпбеллНаомі Кемпбел

Карден став наставником для багатьох нині відомих особистостей, в тому числі, Жан-Поля Готьє і Філіпа Старка, які також з'являються у фільмі поряд з Дайон Ворвік, Шерон Стоун і Наомі Кемпбел. Наомі підкреслює важливість того, що на подіумах Кардена темношкірі моделі з'являлися набагато раніше, ніж у будь-кого іншого. До того ж, фільм віддає данину поваги і особі Pierre Cardin 1960-х років японській моделі Хіроко Мацумото.П. Девід Еберсоул, П'єр Карден і Тодд Х'юз

"Ми намагалися зробити не лише великий огляд його життя і кар'єри. Ми хотіли, щоб ви відчули, що познайомилися з П'єром Карденом і дізналися про нього як про особистість. Одна з перших речей, які П'єр сказав після перегляду фільму, було: "Зазвичай мені ніяково бачити себе у фільмі, але не цього разу". На прем'єрі у Венеції він сказав публіці, що ця стрічка "продумана, артистична і правдива". Ми були дуже щасливі, що досягли того, що хотіли".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.