До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про Маю Гоук – доньку Уми Турман та Ітана Гоука

У новій кінострічці Тарантіно "Одного разу в Голлівуді", крім зірок, з'являються нові обличчя. Одне з них – 21-річна акторка Мая Гоук: донька Уми Турман і Ітана Гоука, яка зіграла Лінду Касабіан – реальну історичну особу, дівчину-хіпі, яка жила 1969 року в комуні Чарльза Менсона. Як розвивається кар'єра Маї, знає Vogue.ua.

Мая Гоук народилася 8 липня 1998 року в сім'ї акторів Уми Турман та Ітана Гоука. Пара познайомилася за рік до цього на зйомках фільму "Гаттака". Своїх дітей (2002 року народився ще брат Маї, Левон) актори завжди оберігали від зайвої уваги преси. Мая навчалася в знаменитій нью-йоркській школі мистецтв Джульярд, але навчання покинула через кінокар'єру, що стартувала зненацька. Сьогодні в портфоліо 21-річної акторки вже наявні чудові кінострічки: серіал каналу BBC "Маленькі жінки", "Дивні дива" і нова робота Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді".

Реклама
Ума Турман і Мая Гоук

Щоправда, професійна кар'єра дівчини почалася все-таки не з кіно, а з модельного бізнесу, як колись в Уми Турман, а задовго до цього – у прабабусі Маї, шведки Бірґіт Голмквіст, яка була успішною моделлю в рідній Швеції. У 18 років Мая стала обличчям весняно-літньої кампанії All Saints, знялася в кампейні спідньої білизни Calvin Klein весна-літо 2017, режисером якої була Софія Кополла, брала участь у показі Tom Ford. Рік тому дівчина потрапила на сторінки британського Vogue.

Мая Гоук у кампейні Calvin Klein

Паралельно з цим почалася її кінокар'єра. Після роботи з Маєю для Calvin Klein Софія Коппола запросила її зіграти Русалоньку в адаптації мультфільму. Проте продюсери віддали перевагу Хлої Грейс Моріц, яка згодом відмовилася від ролі. Два роки тому, покинувши університет, Мая зіграла головну роль у серіалі BBC "Маленькі жінки": це адаптація шалено популярного в Америці роману про дорослішання чотирьох сестер у 1860-і роки; також з'явилася в третьому сезоні популярного серіалу "Дивні дива".

"Дивні дива"

Акторська майстерність – у Гоук в крові, але спочатку вона пручалася цьому. В інтерв'ю WWD дівчина розповіла, що зробила паузу, перш ніж наважитися стати акторкою, як її батьки. "Я трохи опиралася цьому, адже це сімейна справа. Аж поки не зрозуміла, що це зробило мене найщасливішою і є саме тим, у чому я найкраща", – розповіла вона. Як і батьки, дівчина оберігає своє життя від уваги преси і не ділиться в соцмережах його деталями. Але на Instagram-сторінці молодого медіаменеджера Гаса Веннера, сина засновника журналу Rolling Stone, уважні читачі помітили романтичні кадри з Маєю Гоук.

З Ітаном Гоуком

Величезні блакитні очі, хвилясте русяве волосся, кремова шкіра – зворушлива зовнішність робить Маю Гоук ідеальною претенденткою для амплуа романтичних героїнь. Але в Маї прихована загадка, небезпека, яка, до речі, помітна в її новій роботі. В інтерв'ю акторка зізнається, що завжди марила тим, аби попрацювати з Квентіном Тарантіно. Нагадаємо, що 1994 року з кінострічки "Кримінальне чтиво" розпочалася блискуча кар'єра Уми Турман, яка на довгі роки стала музою режисера. В "Одного разу в Голлівуді" Маї Гоук дісталася роль дівчини-хіпі, яка живе в комуні Чарльза Менсона. Героїня Маї – реальна дівчина Лінда Касабіан, яка 1969 року була членом секти Менсона і серед тих, кого він відправив вбивати Шерон Тейт і її друзів, але втекла з місця подій.

Мая Гоук на прем'єрі "Одного разу в Голлівуді"

Перший світський вихід Маї Гоук відбувся 2015 року на церемонії CFDA Awards, де вона з'явилася у сукні Zac Posen, а пізніше зізналася, що "взяла вбрання з гардеробу своєї матері". На червоних доріжках Мая найчастіше з'являється в довгих романтичних сукнях, вбраннях з квітковим принтом, любить сорочки і брючні костюми.

Мая Гоук і Зак Позен

Кіно – не єдина пристрасть дівчини: з дитинства вона пише вірші і музику. На початку серпня Мая поділилася на своїй Instagram-сторінці фрагментами двох нових треків, а вже в кінці року вийде її дебютний альбом. "Це моя пристрасть: я люблю співати, писати тексти і музику з тих пір, як себе пам'ятаю". Можливо, вже зовсім скоро в житті Маї розпочнеться новий етап.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.