До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кіномарафон: 8 улюблених осінніх фільмів, щоб переглянути на вихідних

Від Робіна Вільямса в "Товаристві мертвих поетів" до Різ Візерспун в "Білявці в законі". Нижче ви знайдете добірку найкращих осінніх фільмів, сюжет яких не обов'язково відбувається восени, але дарує саме те відчуття затишку і меланхолії, з яким приємно провести цю осінь.

Кадр із фільму "Коли Гаррі зустрів Саллі", 1989

"Коли Гаррі зустрів Саллі" (1989)

Коли я думаю про осінь, я автоматично згадую Мег Райан і Біллі Крістал, що прогулюються Центральним парком, всипаним листям, і обговорюють останню сексуальну фантазію Саллі. Фільм зачіпає різні пори року, проте осінь у ньому показана настільки яскраво і жваво, що робить його ідеальним варіантом, який допоможе пережити листопадову вогкість.

Реклама

"Товариство мертвих поетів" (1989)

Це загальновизнана істина, що коли місцем дії фільму є школа-інтернат для хлопчиків, а головну роль грає Робін Вільямс, — враження буде максимально затишним, з нотою ностальгії і неодмінним бажанням побачити фільм ще не раз. Звісно, важко переглядати цей шедевр, знаючи, що Робіна Вільямса більше немає. Але навіть за таких обставин воно того варте, чи не так?

"Остін Паверс: Людина-загадка міжнародного масштабу" (1997)

Так, це доволі дивний фільм і незрозуміло, до чого тут осінь. Але ви точно не пошкодуєте про знайомство з Остіном Паверсом після довгого похмурого дня на роботі або будь-якої іншої осінньої активності.

"Осінь в Нью-Йорку" (2000)

Просто неможливо оминути цей фільм, коли йдеться про осінь! Крім назви, сезонний настрій підкреслює романтичність Вайнони Райдер. Центральний парк, маленькі музеї і жінка, одягнена як Емілі Дікінсон. Ми любимо таке дивитися (і плакати через це).

"Білявка в законі" (2001)

Історія Ель Вудс починається в Південній Каліфорнії, де складно угледіти щось, що натякає на осінь, але коли дівчина перебирається на юридичний факультет Гарварду, антураж змінюється хрустким листям і готичними будівлями. І хоча спочатку Ель Вудс ніяк не може одягнутися відповідно до погоди, невдовзі ця навичка засвоюється нею так само, як і юридичні знання.

"Сімейка Тененбаум" (2001)

Немає кіногероїні, яка втілювала б осінній стиль краще за Марго Тененбаум. Її підстрижений боб, підведені очі і гардероб у коричневих відтінках ідеально вписуються в сезонність, хоча шуба Марго може трохи збити нас з пантелику, поєднання поло Lacoste з пальтом повністю нас обеззброює. Коли ще, якщо не восени, носити пальто з поло?

"Посмішка Мони Лізи" (2003)

Насправді я є затятою фанаткою цього тріо Джулії Робертс, Джулії Стайлз і Кірстен Данст, і можу дивитися на них в будь-яку пору року. Але дивлячись фільм восени, ви захочете одягти теплий светр, взяти з собою термос із чаєм і придумати собі культурний план на вихідні.

"Навіть не уявляєш!" (2020)

Якщо вам до вподоби милі, злегка сумні фільми з ЛГБТК +-стосунками, є чудова новина: це ідеальний приклад платонічного кохання, дія якого відбувається в невеликому вигаданому містечку на північному заході США, де осінь особливо прохолодна, але дуже затишна.

Текст: Emma Specter
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.