До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цікаві факти про знімання фільму "Веном 2" з Томом Гарді

7 жовтня в український прокат виходить продовження популярного супергеройського фільму "Веном" з Томом Гарді. За перший вікенд прокату в Штатах стрічка зібрала рекордні 90 мільйонів доларів. Як Том Гарді перевтілився у Венома, знає vogue.ua.

Том Гарді й Мішель Вільямс у "Веном 2"

Веном — популярний персонаж всесвіту Marvel, заклятий ворог "Людини-павука". Своєю суттю Веном — симбіот, який потребує носія для того, щоб вижити. Коли Веном зливається з людиною, він передає їй надздібності. Один з найвідоміших його носіїв — журналіст Едді Брок: вселяючись у Брока, Веном перетворює його в антигероя, персонаж ніби роздвоюється на дві частини, позитивну й негативну. Вперше Веном з’явився в коміксах у 1988 році, а 2018 року його роль втілив на екрані британський актор Том Гарді.

Реклама
"Веном 2"

Завдяки чарівності Тома Гарді Веном миттєво став одним з найпопулярніших кіногероїв всесвіту Marvel. Блокбастер зібрав у прокаті майже 900 мільйонів доларів, ставши одним з найуспішніших фільмів 2018 року. Багато які критики після успіху першої частини висували версії, що Веном — ідеальна роль для Гарді, у якого склався образ "поганого хлопця". У юності Гарді був залежним від наркотиків й алкоголю, а не так давно пройшов тривалий курс реабілітації у Великій Британії. Тож кому, як не Гарді, знати, як це — коли всередині тебе роздирають "демони".

"Цей фільм — історія „любові", але не історія любові, про яку можна подумати, — каже Енді Серкіс, режисер фільму „Веном". — Ідеться про виняткові відносини між симбіотом і господарем. Чи не кожна любовна інтрига має свої підводні камені, свої злети й падіння; відносини Венома й Едді викликають проблеми та стрес, і вони майже ненавидять один одного. Але вони мають бути один з одним, тому що не можуть жити один без одного".

У другій частині "Венома" на героя чекають ще небезпечніші пригоди. За сюжетом, Едді Брок (Гарді) намагається повернути свою кар’єру в потрібне річище й бере інтерв’ю в серійного вбивці Клетуса Кессіді (його грає Вуді Гаррельсон), роблячи в такий спосіб послугу поліції Сан-Франциско. На жаль, Клетус Кессіді стає господарем симбіота Карнажа й тікає з в’язниці після невдалої страти. Цікаво, що для актора Тома Гарді Веном — не просто акторська робота: Гарді вперше спробував себе в ролі сценариста, написавши сценарій сиквелу разом зі своїм другом Келлі Марселем. Також Гарді став продюсером фільму.

"Відносини між Веномом та Едді Броком — це ніби відносини між Джекілом і Гайдом, — каже Том Гарді. — І це те, що мені найбільше подобається в цій історії. Едді досить зарозумілий, думає, що життя в боргу перед ним. Веном — повна протилежність, він говорить усе, що думає, простий і в цьому чарівний. І вони разом у пастці". Гарді визнає, що відчував величезну відповідальність перед усіма фанатами всесвіту Марвел. "Веном та Едді Брок є частиною універсального канону серед тих, хто знає про супергероїв, тому я не хочу підвести нікого. Я хочу бути частиною цієї спадщини й не псувати її. Чорна пантера, Тор, Диво-жінка. Всі обожнюють супергероїв".

Веном — фантастична істота, тому його створили за допомогою традиційної комп’ютерної графіки. Але Спенсер Кук, який опікувався анімацією, каже, що зовнішній вигляд і психофізику Венома повністю змальовано з Тома Гарді. "По суті, Веном, якого ми створили, — фантастична художня інтерпретація того, що робить Том".

Роль головного лікаря Венома — це Карнаж, що вселився в серійного вбивцю-психопата Клетоса Кессіді — цього разу грає Вуді Гаррельсон. "Вуді винятковий у всьому, що він робить, — каже режисер Енді Серкіс. — Його герой розбещений, підступний маніпулятор, але Вуді зображує його так, що ви не можете не любити його. Спершу він як дитина, потім — як убивця. У цьому ховається справжня вразливість".

Вуді Гаррельсон

У другій частині "Венома" безліч бійок і сутичок, і в найнебезпечніших сценах Тома Гарді заміняв дублер Джейкоб Томурі. Томурі й Гарді — давні друзі: вони познайомилися у 2015 році на зніманні картини "Божевільний Макс". Тоді каскадерка, яка працювала разом із Шарліз Терон, порадила Гарді познайомитися з Томурі, який був дуже схожий на нього зовні, мав таку саму статуру й психофізику. Відтоді Джейкоб Томурі — постійний дублер Гарді.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.