До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Том Гарді готувався до ролі Венома

В українському прокаті представили "Веном" – найбільш очікуваний супергеройський фільм осені з Томом Гарді в головній ролі.

"Мене звуть Едді Брок, я – журналіст. Я завжди суну ніс туди, куди не варто. Я нарив дещо справді моророшне. І в мене щось вселилося". У цій цитаті весь конфлікт фільму "Веном": в журналіста Едді Брока (Том Гарді) оселяється симбіот – моторошна інопланетна істота, яку розробили в лабораторії лиходія Карлтона Дрейка в процесі дослідів над людьми. До непростого характеру Брока, який не боїться в пошуках правди порушувати закон, додається небезпечний Веном, який готовий знести все на своєму шляху. Веном – один з найбільш неоднозначних і, в той же час, харизматичних персонажів всесвіту Marvel, тому для цієї ролі був потрібний актор з особливою харизмою. Ним став 41-річний Том Гарді – зірка фільмів "Божевільний Макс. Дорога люті", "Легенда Г'ю Гласса", "Темний лицар" і серіалу "Табу", а також володар іміджу поганого хлопця, який кілька років лікувався в рехабі від наркотичної залежності, любитель змішаних бойових мистецтв і татуювань.

Реклама

"На майданчику Том Гарді всіх нас дуже надихав", – розповідає режисер "Венома", Рубен Флейшер, найвідоміший фільм якого – дотепний треш-хоррор "Ласкаво просимо в Зомбіленд".

"Вся знімальна група спостерігала за ним із затамованим подихом. До того ж, у Тома відмінне почуття гумору – одним словом, такий Веном нам і був потрібен". Дійсно, в Едді Броку / Веномі є щось і від самого актора: він багато і часом несподівано жартує, брутальний, небайдужий до алкоголю, жінок і не визнає правил. Гарді говорить, що грати Венома було вкрай цікаво: "Веном крутий, він справжній шибайголова. Мій син розповідає мені про нього емоційно – він обожнює Венома. Таку роль грати страшенно захопливо, тому що Веном безжалісний і не визнає правил. Він дуже неоднозначний".

Том Гарді і його партнерка по фільму Мішель Вільямс

Веном – персонаж не лише дотепний, але ще і дуже сильний: це двометровий гігант з потужними біцепсами, тому Гарді довелося готуватися до ролі серйозно. За півроку до зйомок актор почав займатися MMA, змішаними бойовими мистецтвами, з двома тренерами, Натаном Джонсоном і Марком Мене. Відео та фотографіями тренери із задоволенням ділилися в Instagram – в кімоно Гарді має ефектний вигляд. Заняття відбувались п'ять днів на тиждень, іноді – двічі в день. Чимало, якщо врахувати, що і до "Венома" актор був у відмінній фізичній формі.

Крім MMA, Гарді також займався джиуджитсу і кікбоскінгом напередодні зйомок. Актор розповідає, що захопився тренуваннями не на жарт і був готовий до бійок будь-якої складності. Нові фізичні навички знадобилися: одна з фінальних сцен – епічна бійка, під час зйомок якої акторам довелося працювати на спеціальних страхувальних тросах. У тих трюках, які були занадто складними і для акторів, і для професійних каскадерів, художники звернулися по допомогу комп'ютерних дублерів. Відбувалося це так: за допомогою пристрою тривимірного сканування рухів акторів фотографували з усіх боків. На кожній світлині визначали ключові точки, після чого робили тривимірні моделі акторів. Потім ці моделі завантажували в спеціальну програму і оцифровували в 3D. Образ самого Венома завдяки супервайзеру візуальних ефектів Полу Френкліну – вражаючий: сильне тіло, величезні очі, гострі зуби. І хоча Венома намалювали на комп'ютері, художники повністю орієнтувались на міміку і жести Тома Гарді.

Веном вперше з'явився в коміксах 30 років тому в історії про "Людину-павука". Він антигерой, а Людина-павук – його головний ворог. У нинішньому фільмі Людина-павук не з'являється, але Том Гарді роповідає, що із задоволенням би воював з Пітером Паркером, адже Веном неповноцінний без свого ворога. Можливо, це все-таки відбудеться в другій частині "Венома".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.