До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як одягнутися в гори: модні приклади з фільмів

Гірськолижний сезон у самому розпалі – vogue.ua згадав, які образи для зимового проведення часу вибирали герої наших улюблених фільмів.

Леді Ґаґа у фільмі "Дім Ґуччі"

"Дім Ґуччі", 2021

Одна з найефектніших сцен фільму "Дім Ґуччі" відбувається на засніженому гірськолижному курорті у Швейцарії, куди головні герої — Мауріціо Ґуччі й Патриція Реджані — приїжджають після проблем з податковою поліцією. У кадрі ми бачимо відразу два кардинально різні образи для перебування на схилі. Героїня Леді Ґаґи — яскраве втілення стилю кінця 1980-х, коли помітний макіяж і великі аксесуари були невіддільною частиною модного образу. Також у кадрі ми бачимо Паолу Франчині, заради якої Мауріціо Ґуччі незабаром піде з родини. Ця дівчина, навпаки, для катання на лижах вибирає мінімалістичний образ у білому кольорі й доповнює його дублянкою.

Реклама
Кадр з фільму "Дім Ґуччі"
Кадр з фільму "Дім Ґуччі"

"Шарада", 1963

Один з найвідоміших кінообразів, пов’язаних із зимовим відпочинком, належить актрисі Одрі Гепберн. У фільмі "Шарада" 1963 року її героїня Реґґі Ламберт з’являється на гірськолижному курорті в ідеальному вбранні, головними елементами якого стали чорна балаклава й протисонцеві окуляри. До речі, ці аксесуари сміливо можна назвати головними й цієї зими.

Кадр з фільму "Шарада", 1963
Кадр з фільму "Шарада", 1963

"007: Спектр", 2015

Джеймс Бонд — відомий шанувальник катання на лижах, адже перша поява агента 007 на гірськолижних трасах зафіксована ще в ранніх фільмах Бондіани, у середині 1960-х. З плином часу видовищність зимових сцен з участю Джеймса Бонда і його дівчат ставала дедалі разючішою, а справжнього апогею вони сягнули у фільмі "007: Спектр". Знімання тривало в мальовничому Зьольдені, який ще називають перлиною східного Тіролю. Не можна не звернути уваги й на вбрання головних героїв — актор Деніел Крейг як завжди мав бездоганний вигляд у чорному одязі, що чудово контрастував з білосніжними вершинами, а його напарниця Леа Сейду віддала перевагу плямистому принту й хутряним аксесуарам.

Кадр з фільму "007: Спектр"
Кадр з фільму "007: Спектр"

"Рожева пантера", 1963

У 1963 році на екрани вийшла комедія "Рожева пантера". Вона демонструє ідеальне втілення естетики apres-ski, за якою багато хто насправді від сезону до сезону і їздить у гори. Затишні светри з візерунками, об’ємні кардигани молочних відтінків і лижні костюми, які так приємно зняти після активного катання, вже давно стали одними з головних складників стилю apres-ski. У фільмі Блейка Едвардса додаткової чарівності йому надають ретро-нотки, а також виконавиці головних ролей — Клаудія Кардінале й Капучине, від яких було не відірвати погляд у цих зимових образах.

Кадр з фільму "Рожева пантера", 1963
Кадр з фільму "Рожева пантера", 1963
Кадр з фільму "Рожева пантера", 1963

"Тільки для ваших очей", 1981

Як ми вже розповідали, Джеймс Бонд не тільки гарно п’є коктейлі та фліртує із жінками, а й вправно катається на лижах. Один з найяскравіших зимових образів Бондіани продемонстровано в 12-му фільмі про спеціального агента 007 під назвою "Тільки для ваших очей". Виконавець головної ролі Роджер Мур приміряв у кадрі досить стриманий образ синього кольору, а його напарниця Лінн-Голлі Джонсон, яка виконала роль Бібі Даль, показала, що класичний лижний комбінезон можна поєднати з естетикою родео. До речі, автором цих образів став бренд Bogner.

Кадр з фільму "Тільки для ваших очей", 1981
Кадр з фільму "Тільки для ваших очей", 1981

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.