До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все найцікавіше про зйомки "Аладдіна" Гая Річі

Disney зважилися на авантюру – кіноадаптацію культового мультфільму "Аладдін" 1992 року. У режисерському кріслі – Гай Річі, в ролі іронічного Джина – Вілл Сміт. В українському прокаті фільм з'явиться вже 23 травня.

Чому Гай Річі
Режисер Гай Річі на знімальному майданчику

2019 року Disney не хочуть знімати звичайні римейки. Саме тому, наприклад, за фільм "Дамбо", який показали у квітні, взявся Тім Бартон, а за осінню прем'єру "Короля Лева" – Джон Фавро. У режисерському кріслі "Аладдіна" – Гай Річі – той самий чоловік, який грою поєднує іронію та стрілялки у стрічках "Карти, гроші, два стволи", "Великий куш", "Меч короля Артура". Його "Аладдін" справляє враження живого, іскрометного екшену про пригоди Аладдіна і його друзів в Аграбі. Найбільше Аграба нагадує у фільмі Гая Річі ... Індію, а, якщо ще точніше, Боллівуд. Надати боллівудського колориту фільму Гая Річі запропонував саме виконавець ролі Джина, Вілл Сміт. "Я весь час говорив Гаю Річі: ти повинен занурити нашого "Аладдіна" у справжній Боллівуд! Аладдін повинен бути "гарячим" – здається, нам вдалося".

Реклама
Де проводили зйомки

Арабський Схід чи Боллівуд – не важливо, головне те, що "Аладдін" має справляти шалене враження. Для цього команда вибудувала масштабні декорації на студіях Longcross і Arborfield в Великобританії і в Йорданії. Також частина знімального процесу проходила в дивовижній пустелі Ваді-Рам в Йорданії, де колись знімали стрічку "Лоуренс Аравійський".

Марокко як натхнення

Художник-постановник Джемма Джексон, володарка премії "Еммі" за роботу над серіалом "Гра престолів", уявляла вигадане місто Аграба як ворота у східний світ з яскравою різноманітністю кольорів, культур і мелодій. Натхненням для неї послугували марокканська, перська і турецька архітектури, а також елементи арабської, індійської і південноазіатської культури – в костюмах, прикрасах і аксесуарах головних героїв.

Декорації

Світ "Аладдіна" дуже яскравий. Як декорації художники використовували марокканський текстиль, а також велику кількість дерева, ювелірних виробів, фруктів, овочів і навіть одне оливкове дерево старше 1000 років. Внутрішні дворики, ринкові возики, вузькі алеї і згромаджені дахи – всі ці складні лабіринти створили, щоб ефектно втілити на екрані більшу частину хореографії і трюків під час виконання музичних номерів.

Рекорди

Музичний номер "Принц Алі" – найбільший номер фільму, для якого залучили 250 танцюристів і ще 200 людей для натовпу. Художник-костюмер Майкл Вілкінсон і його команда створили з нуля понад 200 костюмів.

Ще один рекорд – 30-футовий жовтий верблюд, на якому принц Алі приїжджає до палацу. Його виготовили з 37000 кольорів, а над його створенням працювали 15 дизайнерів більше трьох тижнів. У оператора-постановника Алана Стюарта було сім камер, щоб зняти кожну деталь розкішного номера "Принц Алі", а також всі деталі параду.

Печера див

Всі, хто дивився оригінальний "Аладдін" 1992 року, пам'ятають печеру чудес – найдивовижніше, найбільш красиве і чарівне місце мультфільму. У новій версії печера див створена за допомогою візуальних ефектів. Весь інтер'єр побудований на студії Longcross: на вході до печери збудували величезну голову лева, а також штучні утворення на скелях, покриті дорогоцінним камінням і різними скарбами. Декораторові Тіні Джонс вдалося зібрати величезну кількість яскравих і сяйних скарбів, щоб прикрасити печеру. Цікаво, що частина з них зроблена з гуми, щоб помістити їх на підлогу, а акторам і знімальній групі було зручно ходити по них.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.