До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

З 8 лютого в прокаті можна побачити фільм "Інший Франко", який присвячено видатному синові великого батька — Петру Франку. Роль Петра — науковця, льотчика, одного із засновників української авіації, грає В'ячеслав Довженко, зірка фільму "Кіборги".

"Інший Франко"
"Інший Франко"

Реклама

Фільм розповідає про біографію Петра Франка. Петро був одним із засновників організації "Пласт", льотчиком, засновником авіації в Галицькій армії, науковцем, який мав 36 наукових патентів на винаходи, депутатом Верховної Ради УРСР. Молодший Франко був репресований радянською владою, вивезений у Сибір та дорогою загинув за загадкових обставин.

Ахтем Сеітаблаєв у фільмі "Інший Франко"
Ахтем Сеітаблаєв у фільмі "Інший Франко"

У фільмі також знявся актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв ("Мамай", "Хайтарма", "Кіборги", "Додому", "Захар Беркут") — він зіграв колишнього друга Петра, який стає на інший політичний шлях у буремні часи початку радянської окупації України. Дружину головного героя грає зірка івано-франківської театральної сцени Надія Левченко. Знімання проходили, зокрема, у Львові у Стрийському парку, та меморіальному музеї "Дім Франка". Спеціально для виробництва картини було збудовано репліку літака Першої світової війни моделі "Альбатрос", яка була позначена бортовим номером LVGC-15960. Саме з таким самим бортовим номером літав і сам Петро Франко.

Режисером байопіку виступив Ігор Висневський, для якого ця стрічка стане повнометражним дебютом. Байопік "Інший Франко" виходить у прокат 8 лютого 2024 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.