До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Переконання": що відомо про екранізацію Netflix роману Джейн Остін

Нещодавно стало відомо, що Дакота Джонсон зіграє в екранізації Джейн Остін — вже цього літа Netflix почнуть роботу над адаптацією останнього роману письменниці "Переконання". Все, що відомо про фільм на цю мить — читайте на vogue.ua.

Дакота Джонсон

Головна героїня майбутнього фільму — Енн Елліот, молода дівчина, чия "пихата сім’я близька до банкрутства". Вісім років тому вона не погодилася на шлюб з Фредеріком Вентвортом, оскільки він був бідним морським офіцером. Кілька років по тому Енн Елліот з’ясовує, що він геть змінився. Фредерік повертається з війни з високим військовим званням, статком і мрією створити родину. Однак він більше не прагне одружитися з Енн, розчарувавшись у ній.

Реклама

Цей романтичний сюжет — історія, описана в "Переконаннях", останньому романі Джейн Остін, посмертно опублікованому в 1817 році. Як і в "Еммі" та "Гордості й упередженні", авторка оповідає про бурхливу історію кохання двох абсолютно різних персонажів. Подібно до інших книг Джейн Остін, роман "Переконання" вже було адаптовано кілька разів — і цілком успішно. Остання екранізація — 2007 року, із Саллі Гокіннс у ролі Енн Елліот. Але Netflix задумали справді амбітний проєкт: адаптувати роман Джейн Остін у сучасній версії. Місце в режисерському кріслі займе одна з найяскравіших театральних режисерів Британії — Керрі Кракнелл, яка працювала над постановами в театрах Royal Court і Young Vic. "Переконання" стануть її дебютом у кіно.

"Переконання", 2007

Енн Елліот у цій сучасній адаптації вікторіанського роману зіграє Дакота Джонсон. Актриса, яка заявила про себе в дуже неоднозначному фільмі "50 відтінків сірого", втілить на екрані сучасну версію персонажа. Її героїня — самотня, що застрягла в замкненій сім’ї, як у клітці, і має фінансові проблеми. Енн Елліотт мусить вибрати: залишити почуття до Вентворта в минулому чи прислухатися до свого серця й дати Фредерікові Вентворту другий шанс...

Ім’я актора, який зіграє Вентворта, поки не розголошують. Зате відомо, що англійський актор Генрі Ґолдінґ, зірка фільму "Шалено багаті азійці", зіграє містера Еліота, класичного нарцисичного персонажа. Вільям Волтер — далекий родич сімейства Елліотів, удівець, який хоче одружитися з Енн і втілити свій хитрий план.

Генрі Ґолдінґ

З чуток, знімати почнуть уже в червні на студії MRC, де недавно було знято кілька успішних фільмів, зокрема й "Малюк на драйві" Едгара Райта. Ну, а журналісти тим часом пророкують, що сучасна адаптація роману Джейн Остін, та ще й з Дакотою Джонсон у головній ролі, має стати новим гітом Netflix.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.