До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на кінофестивалі "Молодість"

25 травня в Києві стартує "Молодість" – найвідоміший український кінофестиваль, що відбудеться 48-ий раз. Vogue.ua вибрав кілька важливих картин з міжнародної та національної програм, які обов'язково слід побачити. І, звичайно, фільм-відкриття – легендарна комедія Some Like It Hot Біллі Вайлдера, більше відома як "У джазі тільки дівчата".

"У джазі тільки дівчата"

"Молодість" розпочнеться 25 травня на Поштовій площі. Для відкриття команда фестивалю вибрала класику світового кіно і, згідно з Американською кіноакадемією, найкращу комедію всіх часів. Це Some Like It Hot, яка увійшла в історію як "У джазі тільки дівчата" завжди актуальний фільм Біллі Вайлдера з неперевершеними Мерилін Монро, Тоні Кертісом і Джеком Леммоном у головних ролях. Вибір фільму не випадковий: цього року світ святкує 50-річчя культової комедії. Переглянути, нехай і вдесяте, "У джазі тільки дівчата" під відкритим небом – ще те задоволення.

Реклама
"Знебарвлена"

"Знебарвлена" короткометражка талановитої Марини Степанської, головну роль в якій зіграла молода українська акторка Дарія Полуніна. "Я побачила Дашу в Facebook у рекламному відео братів Стеколенків. У них бездоганний смак на дивовижних жінок – і я відразу в неї закохалася, – згадує Марина Степанська, режисер фільму "Знебарвлена". – Коли я писала сценарій, в голові у мене була лише Даша". Короткометражка "Знебарвлена" – це маленький візуальний експеримент, 10-хвилинне кіно про жінку, яка прокидається "не у своєму кіно", – на екрані вона має вигляд не такий чіткий і яскравий, як інші герої. На цьому ефекті побудований весь сюжет. "Даша, коли прочитала, сказала мені: "Це ж про депресію!". Я сміялася, бо так воно і було, але до неї ніхто цього не бачив", – розповідає Марина.

"Mia Donna"

Павло Остриков молодий і дуже перспективний, як би стереотипно це не звучало, український режисер. У його арсеналі перемоги на головних українських фестивалях, "Молодості" і Одеському, премія "Золота дзиґа" і приз кінофестивалю в Локарно, четвертому за значимістю після Канн, Венеції та Берліна. Його нова короткометражка Mia Donna торік брала участь у конкурсі фестивалю в Коттбусі. Напружений 50-секундний трейлер показує глядачеві жінку на межі істерики, яка кричить маленькій школярці, щоб вона "не сміла підходити до Толіка". Мабуть, Павло Остриков зняв справжню соціальну драму.

"Пізно помирати молодим"

Прем'єра фільму чилійської режисерки Домінго Сотомайор відбулася на кінофестивалі в Нью-Йорку восени минулого року, а тепер чилійка боротиметься за головний приз української "Молодості". Важлива ремарка: фільм продюсувала команда, яка працювала над улюбленою стрічкою багатьох "Називай мене своїм ім'ям", у двох фільмів дійсно схожий романтичний настрій. Дія "Пізно помирати молодим" відбувається в одному з чилійських сіл 1990 року, а головні герої – 16-річні підлітки Софія, Лукас і Клара, які вперше закохуються і вперше страждають.

"Анна"

У конкурсі короткометражних фільмів покажуть "Анну" – копродукцію України, Ізраїлю та Великобританії, прем'єра якої відбудеться в Каннах вже наступного тижня. Режисер – ізраїльтянин Декель Беренсон: він зняв історію про самотню матір Анну, яка живе на охопленому війною Сході України. Для режисера ця історія особиста: його бабуся народилася і жила в Хусті на Західній Україні, а сам Беренсон 2012 року під час подорожі Україною вирішив зняти таку стрічку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.