До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про шостий сезон серіалу "Корона"

Складно знайти когось, хто ще не закохався в гіт-шоу Netflix "Корона". Перші два сезони з участю Клер Фой у ролі королеви Єлизавети II принесли серіалу премії "Золотий глобус" та "Еммі". Потім вийшов третій сезон з новим акторським складом, у якому Олівія Колман зіграла королеву, Тобіас Мензіс — принца Філіпа, а Гелена Бонем Картер — принцесу Маргарет. Кожен з трьох сезонів ставав гітом як серед глядачів, так і критиків. Наприкінці 2020 року вийде четвертий сезон, який, схоже, буде не менш успішним, оскільки в сюжетній лінії нарешті з’явиться принцеса Діана.

Клэр Фой в первом сезоне сериала Клер Фой у першому сезоні серіалу "Корона"

Раніше творці серіалу неодноразово заявляли про те, що п’ятий сезон стане останнім. Але 9 липня автор шоу Пітер Морган оголосив, що все ж завершальним сезоном стане шостий. "Коли ми почали обговорювати сюжетні лінії п’ятого сезону, то зрозуміли, що зможемо віддати належне багатству й складності історії, якщо повернемося до первинного плану й зробимо шість сезонів, — сказав він. — Щоб було ясно, шостий сезон не наблизить нас до сьогодні — він просто дасть нам змогу докладніше розглянути певний період". На що ж саме очікувати від фінального сезону культового шоу — розповідаємо в цьому матеріалі.

Реклама
Акторський склад

Імельда Стонтон — відома завдяки ролі Долорес Амбрідж у фільмах про Гаррі Поттера, а також ролі, номінованій на "Оскар", у стрічці "Віра Дрейк" — замінить Олівію Колман на посаді королеви Єлизавети II в п’ятому й шостому сезонах. "Я люблю шоу „Корона" з моменту його виходу, — сказала Стонтон. — Як актрисі мені було приємно спостерігати за Клер Фой та Олівією Колман, які внесли щось особливе й унікальне в сценарій Пітера Моргана. Для мене велика честь доєднатися до такої виняткової команди й довести історію до кінця".

Имельда Стонтон в фильме Імельда Стонтон у фільмі "Гаррі Поттер і Орден Фенікса", 2007

Зі свого боку актриса Леслі Менвілл зіграє роль принцеси Маргарет — слідом за Геленою Бонем Картер і Ванессою Кірбі — упродовж п’ятого й шостого сезонів. "Я неймовірно щаслива грати принцесу Маргарет, — поділилася Менвілл. — Ця естафета дісталася мені від двох неймовірних актрис, і я зроблю все можливе, щоб не підвести їх. Крім того, грати сестру моєї дорогої подруги Імельди Стонтон буде не що інше, як справжня насолода".

Докладної інформації про акторів, які зіграють принца Філіпа, принцесу Анну й принца Чарльза, поки не повідомляють.

Сюжет

Згідно з Deadline, у шостому сезоні історія британських монархів триватиме до початку 2000-х років. Нині кожна частина "Корони" охоплює приблизно десятиліття. "Серіал і далі підіймає планку з кожним новим сезоном. Ми не можемо дочекатися, коли глядачі побачать майбутній четвертий сезон, і ми пишаємося тим, що підтримуємо бачення Пітера й феноменальний акторський склад і команду в останніх сезонах", — заявила Сінді Голланд, віцепрезидентка Netflix з питань оригінального контенту.

Принц и принцесса Уэльские в Перте, 1983Принц і принцеса Уельські в Перті, 1983

Оскільки події третього сезону завершилися в 1977 році, четвертий сезон, як очікується, почнеться наприкінці 1970-х і закінчиться приблизно в 1990-му. Найімовірніше, що п’ятий і шостий сезони охоплюватимуть останнє десятиліття століття, яке спричинило численні зміни в королівській родині. Упродовж цього періоду розпалися три шлюби дітей королеви: розлука принца Ендрю й Сари Фергюсон; розлучення принцеси Анни з Марком Філліпсом; розлучення принца Чарльза й принцеси Діани в 1996 році.

Джош О’Коннор в роли принца Чарльза в сериале Джош О'Коннор у ролі принца Чарльза в серіалі "Корона"

Багато хто припускав, що історія герцога й герцогині Сассекських може з’явитися в серіалі, проте історію кохання Гаррі й Меган не висвітлюватимуть у шоу, оскільки сюжет завершиться на початку XXI століття.

Початок знімання

Знімання четвертого сезону завершилося до того, як наприкінці березня у Великій Британії почався карантин. Тож четвертий сезон вийде цього року майже без зволікань. Утім п’ятий і шостий сезони ще навіть не почали знімати.

Джилліан Андерсон на зніманні серіалу "Корона" (фото: Splash)

Коли саме вийде шостий сезон серіалу "Корона" на Netflix поки що невідомо. Проте з огляду на вихід третього сезону в листопаді 2019 року і майбутній вихід четвертого сезону наприкінці 2020 року, шостий сезон, найімовірніше, з’явиться тільки 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.