До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про мюзикл "Кішки"

26 грудня, напередодні Нового року, в український прокат представлять "Кішок" – адаптацію знаменитого мюзиклу Ендрю Ллойда Вебера. У головних ролях – Тейлор Свіфт, Джуді Денч та Ідріс Ельба, щоправда, ви можете не впізнати їх у фільмі з першого погляду. Деталі розповідає Vogue.ua.

Тейлор Свіфт, кадр з мюзиклу
Історія

Прем'єра мюзиклу "Кішки" Ендрю Ллойда Вебера минула 1981 року на сцені Нового лондонського театру, а через рік – на Бродвеї. Історія про ексцентричних кішок, які збираються на щорічний бал і розповідають історії своїх життів, миттєво зачарувала світ: за майже 40 років мюзикл ставили в 30 країнах світу, а в цілому його подивилися 80 мільйонів людей. В основі мюзиклу закладений збірник віршів англійського поета Томаса Еліота "Популярна наука про кішок, написана Старим Опосумом" – фантастичний текст про кішок і їхні характери. В адаптації 2019 року сюжет також зосередиться на котячому балу: його фіналом повинен стати вибір короля чи королеви балу, що вирушить у котячий рай, а потім відродиться та розпочне наступне зі своїх дев'яти життів.

Реклама
Актори

У мюзиклі "Кішки" зібрали чудовий акторський склад. Одну з ключових ролей грає поп-зірка Тейлор Свіфт. Співачка потрапила у свою стихію. Її героїня – кокетлива кішка Бомбалуріна, що недбало валяється на штучному місяці. Дженніфер Гадсон з'явиться у ролі Грізабелли, а Джуді Денч, одягнена в супершубу, знімається в ролі Старої Дьютерономі, яка в оригінальному мюзиклі була, до речі, чоловічим персонажем. Ідріс Ельба з'явиться в ролі кота Макавіті, Джеймс Корден – у ролі Бустофера Джонса. Найяскравішою зіркою в трейлері, однак, стала солістка Королівського балету Франческа Гейворд, яка грає боязке молоде кошеня Вікторію. 27-річна Гейворд демонструє свої бездоганні па і піруети, і напевно подарує нам багато відмінних сцен.

Джуді Денч
Режисер

Працюють над мюзиклом найкращі з найкращих. Режисер фільму – Том Гупер, володар "Оскара" за фільм "Король говорить!". Сценарій написав Лі Голл – прославлений британський драматург, який працював над сценаріями до фільмів "Біллі Елліот" і "Рокетмен". За хореографію відповідає Енді Бланкенберг, номінант на престижну театральну премію "Тоні" за мюзикл "Гамільтон" і "На висоті", який кілька років тому поставив "Котів" на Бродвеї.

Тейлор Свіфт
Критика

Студія Universal представила трейлер фільму буквально два дні тому, і за цей час інтернет заповнили критичні і навіть єхидні коментарі. Користувачі звинувачують режисера в надмірному використанні спецефектів: мовляв, навіщо запрошувати на головні ролі таких розкішних акторів, якщо фільм наполовину анімований, а виконавців не впізнати за котячими образами? Журналісти The Guardian, наприклад, запитують, чому у кішок у трейлері людські груди? Проте в інтерв'ю The Guardian Клер Рейхілл, керівник фонду поета Томаса Еліота, каже, що письменник, який придумав досить сюрреалістичну поему про олюднених котів, "насолоджувався б, наскільки вигадливо і винахідливо в фільмі розмиті межі між людиною і кішкою".

"Іноді здається, що кішки існують у нормальному людському світі, іноді вони живуть у повністю котячому світі – це ніколи не відомо повністю", – інтригує режисер Том Гупер. Побачити кішок і оцінити, чи вдалий фільм, можна буде вже 26 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.