До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про другий сезон серіалу "Відьмак"

17 грудня на Netflix виходить довгоочікуваний другий сезон "Відьмак" — фентезі з Генрі Кавеллом у головній ролі, перший сезон якого переглянули майже 80 мільйонів осіб. Де знімали другий сезон, і що нас чекає в нових серіях, знає vogue.ua

"Відьмак"

"Відьмак" — екранізація знаменитої саги польського письменника-фантаста Анджея Сапковського, яка стала початком трьох суперпопулярних відеоігор і не менш популярного серіалу. Перший сезон "Відьмака" вийшов у 2019 році, і Netflix майже відразу ж продовжили його на другий сезон, знімання якого, щоправда, затягнулося через пандемію. Події серіалу відбуваються у вигаданому королівстві Континент, схожому на Східну Європу пізнього Середньовіччя, а також королівство із серіалу "Гра престолів". Його головний герой — відважний відьмак Геральт з Ривії, мисливець на монстрів і чудовиськ, наділений суперздібностями, він намагається знайти себе у світі. Головна перевага серіалу — це, звісно, блискучий вибір актора на головну роль: Геральта грає брутальний Генрі Кавілл, зірка фільму "Агенти А.Н.К.Л", і Супермен з "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості" і "Ліга справедливості". Додайте до цього неабиякі політичні ігри, магію, спритні бої на мечах та ефектні костюми — і отримаєте 100%-й хіт.

Реклама
"Відьмак"

Що ж ми очікуємо від другого сезону "Відьмака"? Судячи з трейлеру, нас чекає багато ефектних битв, а також пробудження чудовиськ, які спали століттями. "Ми зможемо відпочити тільки тоді, коли весь світ очиститься від чудовиськ", — войовничо каже Геральт, і бере до рук меча. Девіз сезону теж звучить цікаво: "Доля — це монстр".

У його основі книги Анджея Сапковського "Кров ельфів" і "Час презирства", а також розповіді зі збірки "Меч Призначення". Якщо в першому сезоні акцент було зроблено на те, щоб розповісти передісторію всіх персонажів до того, як вони зустрілися, то в другому творці серіалу зосередилися на розвитку стосунків між героями. У фокусі серіалу будуть взаємини між Геральтом і принцесою Циріллою (Фрея Аллан). Основнаі події відбуватимуться у фортеці Каер Морхен, у якій століттями готували відьмаків.

Зі слів шоуранерки серіалу Лорен Шмідт Гіссріх, новий сезон буде напруженішим, а також лінійним. "У другому сезоні ми побачимо, що всі наші персонажі існують в одній часовій шкалі. Що це дозволяє нам? Грати з часом трохи по-іншому. Будуть ретроспективні кадри, флешфорварди, ми справді можемо інтегрувати час зовсім іншим способом, чого не могли зробити в першому сезоні".

"Відьмак"

Можемо сподіватися, що в новому сезоні повернуться всі виконавці головних ролей, включно з Генрі Кавіллом, Анею Чалотру, яка грає чарівницю Єнніфер; Фрей Аллан, яка грає принцесу Цирі, і Джої Бейті, що грає друга відьмака, барда Лютика. Оголошено новий склад акторів, і ви можете впізнати одне дуже знайоме обличчя. Крістофер Гів’ю, який зіграв здичавілого Тормунда в "Грі престолів", прибуває на континент у "Відьмаку" і гратиме персонажа на ім'я Нівеллен, історія якого в книгах ґрунтується на казці про "Красуню та Чудовисько". Шанувальники серіалу "Вбиваючи Єву" будуть у захваті від того, що Кім Бодніа з’явиться в новому сезоні в ролі Весеміра, друга-відьмака й наставника Геральта.

Крістофер Гів’ю

Знімали новий сезон уже не в Угорщині, як перший, а у Великій Британії. Головною локацією став Лондон, а також графство Арборфілд — там збудували ціле місто в місті. Знімання тривало понад 180 днів у більш ніж 15 локаціях по всій країні. З огляду на те, що працювали над серіалом восени 2020 року, команді довелося дотриматися всіх норм безпеки та соціального дистанціювання. За словами продюсера, вся знімальна команда — а це понад 1000 осіб на різних локаціях — увесь час перебувала в масках і буквально "обливалася" дезінфекційними засобами.

Головне питання, що турбує усіх глядачів — які зміни відбудуться з відьмаком Геральтом? Яким буде герой у новому сезоні? В інтерв’ю Vanity Fair Генрі Кавілл розповів, що його герой стане емоційнішим і ближчим до глядача. "„Відьмак" — дуже реалістичний персонаж, але водночас нереальний. Він живе у світі, де почувається самотнім. Він повністю ізольований. І так, як ми нині проходимо ізоляцію, карантин і спостерігаємо за світом ніби здалеку — це те, що робить Геральт упродовж життя. Цей герой як ніхто інший передає відчуття ізоляції й самотності — і я думаю, тепер глядачі ще більше це оцінять".

У другому сезоні "Відьмака" нас чекають вісім серій. Побачимо зовсім скоро — на Netflix уже 17 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.