До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 фільмів, які допоможуть зрозуміти тенденції сезону осінь-зима 2020/2021

Під час створення колекцій сезону осінь-зима 2020/2021 багато дизайнерів шукали натхнення в кінематографі. Від "Дракули" Френсіса Форда Копполи на показі Rodarte до мелодрами "Лані" на шоу Chanel — стрічки в цьому матеріалі допоможуть ближче ознайомитися з тенденціями майбутнього сезону.

"Коханка" (1975) у колекції Fendi

Сільвія Вентуріні Фенді почала створювати свою власну історію у Fendi. Перед початком створення колекції сезону осінь-зима 2020/2021 вона привела всю команду на показ фільму Барбе Шрьодера "Коханка", для якого колишній креативний директор модного Дому Карл Лагерфельд розробив костюми. У стрічці Бюль Ож’є грає домінатрікс, яка заручається підтримкою злодія (його грає молодий Жерар Депардьє), щоб "навчити" своїх клієнтів. Убрання актриси стало головним орієнтиром нового фетишистського стилю Fendi.

Реклама
"Наші сучасні дівчата" (1929) у колекції Emilia Wickstead

У новому сезоні Емілія Вікстед звернулася до роботи легендарного сценографа Седріка Гіббонса. "Він був першим, хто вірив, що архітектура й дизайн інтер’єру можуть відбивати те, як ми одягаємося, — сказала дизайнерка британському Vogue. — Акордеонні складки, венеціанське драпірування й кругові мотиви його композицій стали головними орієнтирами в колекції". Однією з найвидатніших робіт Гіббонса були декорації для німого фільму "Наші сучасні дівчата", у якому Джоан Кроуфорд зіграла Періс Хілтон 20-х років в оточенні прекрасного вбрання в стилі артдеко.

"А тепер не дивись" (1973) у колекції Preen

Для своєї нової колекції Теа Брегацці й Джастін Торнтон брали натхнення в похмуро-романтичних водних шляхах Венеції, особливо в тих, котрі можна побачити у фільмі жахів 70-х років "А тепер не дивись", заснованому на оповіданні Дафни Дю Мор’є. Безпосередньо дизайнери надихалися гардеробом головної героїні, яку зіграла Джулі Крісті. Зверніть увагу на твідові костюми й червоний вініл, які відкрили колекцію.

"Дракула" (1992) у колекції Rodarte

Нова колекція Кейт і Лаури Малліві була навіяна фільмом Френсіса Форда Копполи "Дракула". Вплив картини можна побачити в сукнях з пишними рукавами, накидках з капюшонами, блискучих аплікаціях як павуки, колірній палітрі і, звісно ж, антуражі самого шоу.

"Марія-Антуанетта" (2006) у колекції Moschino

Джеремі Скотт підірвав Instagram, коли вирядив Ірину Шейк, сестер Хадід і Каю Гербер на подіум у сукнях у стилі рококо в пастельних тонах, у комплекті із зачісками й аксесуарами у формі солодких кондитерських виробів. Якби королева жила в наші часи, то, безсумнівно, носила б речі Moschino з колекції осінь-зима 2020/2021.

"Лані" (1968) у колекції Chanel

Фільм Клода Шаброля "Лані" скуйовдив пір’я паризької буржуазії, коли вийшов на екрани 1968 року. Сюжет прямує за елегантною, багатою лесбіянкою, що спокушає художницю, яка не має ані шеляга, й переконує її переїхати до себе на віллу в Сен-Тропе. Образи головної героїні виявилися ключовим джерелом натхнення для колекції Chanel осінь-зима 2020/2021.

"Баррі Ліндон" (1975) у колекції Louis Vuitton

Ніколя Жеск’єр запросив Міленану Канонеро для роботи над новою колекцією Louis Vuitton. Лауреатка премії "Оскар" Канонеро славиться своїми костюмами для кінематографічних шедеврів Стенлі Кубріка: від "Накрутного апельсина" до "Сяйва". Жеск’єр вирішив інтерпретувати роботу художниці з костюмів для стрічки "Баррі Ліндон" 1975 року.

"Фантазія" (1940) у колекції Oscar de la Renta

Представлена ​​в нью-йоркській публічній бібліотеці колекція Лорі Кім і Фернандо Гарсіа для Oscar de la Renta була сповнена різноманітних відсилань: від Трумена Капоте до Караваджо. Проте найбільше в лінійці відчувалася атмосфера мультфільму Disney "Фантазія" 1940 року. Особливо розкішний вигляд мала темно-синя сукня, усипана кристалами й блискітками.

"Солодке життя" (1960) у колекції Gucci

У новому сезоні Алессандро Мікеле надихався роботою легендарного італійського режисера Федеріко Фелліні. Його голос став головним "саундтреком" під час показу колекції осінь-зима 2020/2021. У лінійці багато відсилань до різноманітних фільмів Фелліні, але, звісно ж, головним джерелом натхнення став шедевр "Солодке життя". До слова, Gucci допоміг відновити стрічку на її 50-річний ювілей у 2010 році.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.