До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 цікавих біографічних фільмів, які можна подивитися на Netflix

Останнім часом жанр біографічних фільмів переживає бум. Найближчим часом нас чекає кілька яскравих прем’єр у цьому жанрі — наприклад, фільм "Спенсер. Таємниця принцеси Діани", а тим часом Vogue згадує найкращі фільми, які нині можна подивитися на Netflix.

"Велика гра", 2017
Джессіка Честейн у фільмі "Велика гра", 2017

Дебют Аарона Соркіна в художньому кіно — це адаптація біографії Моллі Блум, професійної лижниці, що присвятила переважну частину свого життя організації нелегальних ігор у покер з дуже важливими особистостями. У центрі сюжету фільму історія Блум, яку грає Джессіка Честейн. Товариство їй на знімальному майданчику склали Ідріс Ельба, Кевін Костнер і Майкл Сера.

Реклама
"Секретне досьє", 2017
Том Хэнкс и Мерил Стрип в фильме Том Генкс і Меріл Стріп у фільмі "Секретне досьє", 2017

На початку 1970-х газети The Washington Post і The New York Times публікували приховану доти інформацію про війну у В’єтнамі, ставлячи під сумнів адміністрацію тодішнього президента Сполучених Штатів Річарда Ніксона. Стівен Спілберг вирішив розповісти цю історію у 2017 році, спричинивши безліч порівнянь із ситуацією, яку створив у США Дональд Трамп. Головні ролі у стрічці зіграли Меріл Стріп і Том Генкс.

"Джобс", 2013
Эштон Кутчер в фильме Ештон Кутчер у фільмі "Джобс", 2013

Стів Джобс разом зі Стівом Возняком створили технологічного гіганта Apple в гаражі в 1970-х. "Джобс" — одна з тих історій успіху в бізнесі, які завжди є промовистим прикладом того, як добре робити справу. Ештон Кутчер, Джош Гад, Дермот Малруні й Джонатан Сіммонс стали головними героями стрічки про молоду людину, яка згодом стане гуру технологій і страждатиме через експерименти з психоделічними препаратами.

"Гра в імітацію", 2014
Кадр из фильма Кадр із фільму "Гра в імітацію", 2014

Алан Тюрінг був піонером у галузі комп’ютерної математики. Він допоміг британській армії зламати коди машини Enigma нацистської Німеччини, що допомогло перемогти союзникам у Другій світовій війні. Попри це, він не був щасливим у житті, його засудили за непристойну поведінку, за гомосексуалізм, і він вирішив накласти на себе руки в 1954 році. Бенедикт Камбербетч оживив цю культову особистість у фільмі "Гра в імітацію", який у 2015 році було номіновано на всі основні кінонагороди.

"Стівен Хокінг. Теорія всього", 2014
Эдди Редмэйн и Фелисити Джонс в фильме Едді Редмейн і Фелісіті Джонс у фільмі "Стівен Хокінг. Теорія всього", 2014

Едді Редмейн і Фелісіті Джонс стали головними героями історії кохання Стівена Хокінга, відомого фізика-теоретика, і Джейн Хокінг. Стрічка ґрунтується на мемуарах Джейн Хокінг Travelling to Infinity: My life with Stephen, у якій вона також розповідає про хвороби вченого. Хоча їхні стосунки тривали недовго, їхнє кохання варто було взяти до уваги. Редмейн здобув премію "Оскар" за найкращу чоловічу роль, а сам фільм дістав ще чотири номінації.

"Афера в Маямі", 2019
Пенелопа Крус у фільмі "Афера в Маямі", 2019

Рене Гонсалес — пілот, який залишив Гавану на початку 1990-х, щоб разом з п’ятьма іншими співвітчизниками проникнути в групу супротивників Фіделя Кастро, які прагнули скинути його уряд на Кубі. Французький режисер Олів’є Ассайас написав сценарій до фільму за мотивами книги "Останні солдати холодної війни", а головні ролі у фільмі запросив виконати Едгара Раміреса, Пенелопу Крус, Гаеля Гарсію Берналя, Ану де Армас і Вагнера Моуру.

"Операція „Арго"", 2012
Джон Гудмен и Бен Аффлек в фильме Джон Гудмен і Бен Аффлек у фільмі "Операція „Арго"", 2012

Бен Аффлек грає Тоні Мендеса, легендарного агента ЦРУ, який брав участь у порятунку шести американських дипломатів у перші місяці іранської кризи із заручниками в 1979 році. Один з найкращих фільмів 2010-х, "Операція „Арго"" дістав "Оскара" за найкращий фільм у 2012 році, а статуетку вручала сама Мішель Обама. Мабуть, найкраща робота в кар’єрі його головного героя і режисера.

"Манк"

Якщо ви ніколи не бачили "Громадянина Кейна", тепер ідеальний момент, щоб присвятити себе перегляду шедевра Орсона Веллса 1941 року. Саме цей фільм став натхненням для стрічки Девіда Фінчера "Манк". Чорно-біла епопея розповідає про легендарного голлівудського сценариста Германа Манкевича. "Манк" — це шалений Гері Олдман у головній ролі, розкішна й іронічна Аманда Сейфрід, яка грає старлетку, і гострий, як бритва, сценарій, що його написав покійний батько режисера Джек.

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.