До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 чудових трилерів, які можна подивитися на Netflix

Для прихильників трилерів vogue.ua зібрав сім фільмів, з якими точно не занудьгуєте цього зимового вечора.

"Неограновані коштовності"

Розкішний кримінальний трилер братів Сафді, авторів фільму "Гарний час" з Робертом Паттінсоном. Якщо "Гарний час" називають найкращою роллю Паттінсона, то "Неограновані коштовності" — найкращим фільмом у кар’єрі Адама Сендлера. Він грає харизматичного власника ювелірного бутика, що не соромиться темних ділець. Але справжні проблеми починаються, коли Говард намагається продати неогранований алмаз, вивезений з Ефіопії. Справжня чорна комедія, у якій Сендлер демонструє весь свій драматичний талант.

Реклама
"Платформа"

Страшенно актуальний іспанський горор, який 2019 року отримав "Приз глядацьких симпатій" на кінофестивалі в Торонто і вийшов у лідери переглядів на Netflix. Події стрічки відбуваються у в’язниці, яку збудовано ярусами. Щодня центром цієї вежі спускається платформа з їжею: її фактично отримують тільки ув’язнені, що перебувають на верхніх ярусах, а ті, що внизу, залишаються голодними й змушені вдаватися до канібалізму. Для іспанського режисера Ґальдера Ґастелу-Уррутія образ такої в’язниці — метафора суспільства, у якому люди готові на все заради виживання.

"Зодіак"

Культовий фільм для всіх фанатів Девіда Фінчера, майстра містичних трилерів. Це історія мультиплікатора (Джейк Джилленгол), одержимого пошуком серійного вбивці на прізвисько Зодіак. Сюжет фільму розкроюється вельми розмірено, що в кінцевому підсумку призводить до по-справжньому страшної кінцівки.

"Гра Джеральда"

Екранізація популярного роману Стівена Кінга "Гра Джеральда" 1992 року, який стосується дуже важливої ​​теми — ставлення до жінок і насилля. Головна героїня Джессі під час сцени кохання із чоловіком вдаряє його, побоюючись насилля, унаслідок чого в чоловіка трапляється серцевий напад і він помирає. Дівчина залишається прикутою до ліжка наручниками у власному домі, і її травмована фантазія, як свідчить синопсис, "перетворює будинок на камеру тортур".

"Вебкамера"

Фільм жаху Денієля Гольдгабера із сюжетом, від якого буквально мурашки по спині бігають. Головна героїня Емілі (її грає Мадлен Брюер, зірка серіалу "Помаранчевий — хіт сезону") заробляє на життя тим, що з’являється перед вебкамерою для клієнтів. Одного разу вона дізнається, що на сайті працює її копія. Дівчині належить дізнатися, хто захопив її життя і що за цим стоїть.

"Стрингер"

Ще один чудовий трилер з Джейком Джилленголом, у 2015 році номінований на премію "Оскар" за сценарій Дена Гілроя, а також переможець низки номінацій на "Золотий Глобус" і BAFTA. Герой Джилленгола — харизматичний, але не дуже порядний Луїс Блум, який живе з того, що знімає на камеру страшні аварії й викрадення автомобілів, а відтак продає новини на телебачення. Таких, як він, називають стрингерами, які не мають нічого святого.

"Пташиний короб"

В основі фільму — роман "Пташиний короб" Джоша Малермана. Це історія про апокаліптичне майбутнє, у якому люди заражені дивною хворобою: побачивши дещо, вони накладають на себе руки. Героїня Буллок — мати-одиначка, яка наважується втекти зі свого дому туди, де, за чутками, безпечно. Разом з дітьми героїня сплавляється вниз по річці із зав’язаними очима, орієнтуючись тільки на слух. Режисер фільму — Сюзанна Бір, яка працювала над серіалом "Нічний адміністратор".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.