До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найстильніших героїнь фільмів Квентіна Тарантіно

Роботи Квентіна Тарантіно настільки відомі надлишком насилля й чорного гумору, що легко спустити з ока те, що режисер створює одні з найкращих жіночих персонажів. Сильні, стильні й надзвичайно цікаві — продумані образи кожної з них варті особливої уваги.

Мія Воллес у фільмі "Кримінальне чтиво"
Ума Турман у фільмі "Кримінальне чтиво"

Персонаж Уми Турман у "Кримінальному чтиві" мав безперечний вплив на моду. Образ Мії Воллес мінімалістичний: чорний боб, біла сорочка на ґудзиках і вкорочені чорні штани. Знамените вбрання дизайнери відтворювали численну кількість разів за останні 20 років. Також Мія Воллес вплинула й на б’юті-індустрію. Її темна помада стала неймовірно популярною, коли бренд Urban Decay випустив колекцію косметики у 2014 році, присвячену фільму. Але головною тенденцією, яку започаткувала Мія Воллес, були темно-червоні нігті.

Реклама
Беатрікс Кіддо aka Наречена aka Чорна мамба у фільмі "Вбити Білла"
Ума Турман у фільмі "Вбити Білла"

"Наречена" Уми Турман більшу частину часу на екрані перебуває в лікарняному халаті або в непримітній чорній толстовці. Проте неможливо скласти список найстильніших героїнь Тарантіно, не згадавши про культовий жовтий костюм Беатрікс Кіддо. Його створив корейський бренд спортивних товарів Mooto, а дизайн навіяний образом Брюса Лі у фільмі "Гра смерті". Такий же стильний вигляд мають і кросівки Onitsuka Tiger, модель Tai Chi, з крутою деталлю на підошві: написом Fuck U.

Абернейті Росс у фільмі "Доказ смерті"
Розаріо Доусон у фільмі "Доказ смерті"

Розаріо Доусон у ролі Абернейті Росс у фільмі "Доказ смерті" — ікона стилю свого часу. Неординарна зовнішність Доусон, доповнена стильною зачіскою і яскравим убранням поряд із сильним характером перетворили Абернейті Росс на культового персонажа.

Шошанна Дрейфус у фільмі "Безславні виродки"
Мелані Лоран у фільмі "Безславні виродки"

У ревізіоністському фільмі про Другу світову війну Тарантіно "Безславні виродки" Мелані Лоран знімається в ролі Шошанни Дрейфус, єврейки, що стала свідком масового вбивства її сім’ї в руках нацистського полковника Ганса Ланди. Персонаж Дрейфус одночасно віддає шанобу актрисі Джулі Дрейфус, і відсилає до "Гамлета" Шекспіра. Як і вікторіанський персонаж, Шошанна шукає справедливості й намагається помститися нацистам, і водночас має дуже стильний вигляд.

Шерон Тейт у фільмі "Одного разу в Голлівуді"
Марго Роббі у фільмі"Одного разу в Голлівуді"

Бунт, сексуальність і гедонізм шістдесятих — усе це втілилося в образі Шерон Тейт, яку зіграла Марго Роббі. Яскраві відтінки, психоделічні принти, відверті силуети — розкутість епохи відбивалася в найдрібніших деталях. Як справжня кінозірка й мешканка Голлівуду Шерон розбиралася в моді й чудово вдягалася. Ультракороткі мініспідниці й шорти, вкорочені топи, високі чоботи, всілякі принти, багатство аксесуарів — костюми Марго ідеальні за всіма параметрами: від естетики до духу часу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.