До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найважливіших фільмів і серіалів Netflix, присвячених темі ЛГБТ

Червень – це місяць гордості, чи Pride Month, як його називають на заході. Цього місяця ми говоримо про толерантність, різноманітність та повагу до всіх людей на планеті і нагадуємо, що свобода – головна цінність сучасного гуманістичного світу. Спеціально для Pride Month ми зібрали найцікавіші фільми та серіали Netflix, присвячені темі ЛГБТ, які вчать нас толерантності.

"Сексуальна освіта"

"Сексуальна освіта" – найкращий серіал про секс та різноманітність на сучасному телебаченні, справжня квінтесенція поняття diversity. Герої серіалу – вільні, мудрі, сучасні підлітки – закохуються, шукають власну ідентичність, не бояться бути собою та ставити собі запитання, а головне – приймають одне одного такими, якими вони є, і в цьому головне диво серіалу. Головний герой Отіс (Аса Баттерфілд), розумний та дещо незграбний, відкриває в школі щось типу кабінету сексотерапії – в якомусь іншому фільмі чи серіалі такий хлопець міг би бути посміховиськом всього класу, але ні. Отіс знається на людській психології, вміє слухати та має неабияку емпатію, тому стає для своїх однокласників справжнім "психологічно-сексуальним" лікарем. Прекрасний серіал, який по-справжньому вчить поважати людей.

Реклама
Оркестранти (The Boys in the Band)

Зворушлива та дещо сентиментальна драма Джо Мантелло занурює нас у вечірку в одній нью-йоркській квартирі, де збирається восьмеро друзів-геїв. Тепла зустріч перетворюється на справжній терапевтичний акт зізнань і запитань один до одного та до себе. "Оркестранти" – це римейк однойменного фільму 1970 року та одночасно екранізація бродвейської вистави 2008 року, яка може похвалитися абсолютно прекрасним акторським складом. Зірка фільму "Теорія великого вибуху" Джим Парсонс, Метт Боммер, Закарі Куїнто, Том Воткінс – актори грають так тонко й неперевершено, що справді час від часу здається, що ти в театрі.

Queer Eye

Блискуче, стильне реаліті-шоу, в якому п’ятеро геїв допомагають середньостатистичним "звичайним" чоловікам у тих питаннях, на яких, як заведено думати, геї знаються краще – це мода, стиль, догляд за собою, дизайн та підхід до гастрономії. Серіал вийшов у 2018 році, був продовжений уже на 6 сезонів і наробив багато галасу, здобувши аж 9 премій "Еммі". Серіал вчить не тільки толерантності й тому, що кожна людина заслуговує на вільне, прекрасне життя – а й любові до себе, яка не завадить кожному з нас.

"Філадельфія"

Цю драму Джонатан Деммі зняв у 1993 році, але й досі питання, яких вона торкається, залишаються болісними та актуальними для багатьох людей у світі. В основі сюжету – реальна історія адвоката Джеффрі Баверса, який у 1987 році подав до суду на юридичну фірму Baker & McKenzie за те, що був незаконно й несправедливо звільнений з неї. Молодого й успішного адвоката Ендрю, якого звільняють через його орієнтацію, грає молодий Том Генкс, а адвоката-гомофоба, який зрештою погоджується захищати Ендрю, – Дензел Вашингтон.

"Місячне сяйво"

Неймовірно естетська стрічка талановитого режисера Баррі Дженкінса розповідає про темношкірого хлопця Шейрона, який з дитинства розуміє, що він не такий, як усі інші діти навколо нього в неблагополучному районі Маямі, де всі або продають наркотики, або вживають їх. Фільм змальовує долю Шейрона в дитячі та юнацькі роки й показує, яких людей він зустрічає на шляху, які рішення ухвалює і як намагається зрозуміти себе. У 2017 році стрічка "Місячне сяйво" стала справжнім тріумфатором "Оскара" й здобула три номінації з восьми, на які номінували фільм, зокрема в категорії "Найкращий фільм".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.