До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих серіалів про підлітків

Уже в лютому розпочинаються знімання третього сезону "Ейфорії" — одного з найпопулярніших серіалів наших часів, що відверто та пронизливо зображує дорослішання молодих людей та пошук себе. І поки ми чекаємо на нові серії, до вашої уваги — кілька блискучих серіалів про підлітків, про які ви могли навіть не чути.

"Зовнішні мілини" (2020)

Реклама

Події розгортаються навколо групи підлітків, які під час катання на човні знайшли затонуле судно. Огледівши корабель, друзі натрапили на карту, що вказує шлях до скарбів, які можуть вартувати цілого статку, проте вони ще навіть не підозрюють, що за скарбом полюють не лише вони. Герої вирушають на острів біля східного узбережжя США, щоб знайти загублене багатство, але незабаром стає ясно, що це буде не так просто, як здалося на перший погляд, а захоплива пригода може перетворитися на небезпечне випробування. Яскравий пригодницький серіал братів Джоша і Джонаса Пейна 2002 року здобув нагороду People'sChoiceAwards, а вже 23 лютого на нас очікує третій сезон.

"Вейн" (2019)

Вейн — важкий підліток із золотим серцем, грубими манерами і зухвалим характером, що живе в невеликому містечку Броктон, штат Массачусетс, разом зі своїм батьком, що вмирає від раку. Перед смертю той показує хлопцеві фотографію розкішного PontiacTransAm 1978 випуску, стверджуючи, що він купив цю машину, але мати Вейна втекла на ній разом із коханцем відразу ж після купівлі. Батько дуже хотів, щоб машина дісталася його синові. Тому після його смерті хлопець сідає на мотоцикл і разом зі своєю новою подругою Делл вирушає до Флориди, щоб виконати останню волю батька і повернути собі те, що йому належить... Смішний та водночас насичений драматичними подіями серіал з чудовою акторською роботою ірландського актора Марка Маккенна, що зіграв Вейна.

"TheEndOfTheF***ingWorld"

Сімнадцятирічний Джеймс абсолютно впевнений, що він справжнісінький психопат. Алісі теж сімнадцять — вона примхлива бунтарка, яка намагається знайти свого батька. ЇЇ переводять до нової школи, де вона знайомиться з Джеймсом. Обидва підлітки — ізгої, яким важко налагодити контакт з "нормальними" однокласниками, вчителями, рідними та близькими людьми. Утім, їм вдалося швидко порозумітися одне з одним. Ця дивна дружба закінчується втечею. Вони вирушають на пошуки батька дівчини, проте цей порив обертається екзистенційним трипом дорослішання, внутрішніх і зовнішніх метаморфоз, а також самопізнання, продиктованого необхідністю змін. Блискучий абсурдистський серіал, левова доля успіху якого — яскрава роль Алекса Лотера (Джеймс) та Джессіки Барден (Аліса).

"У пошуках Аляски" (2019)

Екранізація однойменного бестселера Джона Гріна — популярного автора, який спеціалізується на підліткових романах. У центрі сюжету 16-річний Майлз Холтер, чия рання екзистенційна криза та повна відсутність друзів змушують його знаходити відповіді на нерозв'язні питання у передсмертних словах відомих людей. Його улюблений вислів французького поета Франсуа Рабле "Йду шукати Велике Можливе" спонукає переїхати разом із батьками у невеликий Калвер Крик, де він нарешті заводить дружбу з однокласниками у новій школі та вперше закохується в місцеву дівчинку Аляску Янг. Але, на жаль, як і в його кумирів, у житті хлопця незабаром стається справжня трагедія… У головній ролі — один з найяскравіших молодих акторів Чарлі Пламмер, лауреат премії Марчелло Мастроянні Венеційського кінофестивалю.

"Дикарки" (2020)

Група дівчат вирушає приватним літаком на Гаваї, щоб взяти участь у програмі для проблемних підлітків, але авіалайнер зазнає аварії над океаном, а вони потрапляють на таємничий безлюдний острів. Усвідомивши, що опинилися далеко від цивілізації, а допомоги чекати нізвідки, героїні змушені об'єднатися заради загального блага, однак між ними часто спалахують конфлікти, і напруження поступово досягає апогею. Згодом з'ясовується, що кожна з героїнь приховує похмурий секрет про своє минуле, і стає очевидним, що на острові вони не випадково... Захопливий трилер, який зображує дуже непросте життя та дорослішання юних дівчат.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.