До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших серіалів листопада

Новий сезон "Карткового будинка", екранізація популярного роману "Моя геніальна подруга" і новий серіал актора Бена Стіллера – серед найцікавіших релізів листопада.

Кадр із серіалу "Моя геніальна подруга"
"Картковий будинок"

Шостий сезон "Карткового будинка" уже без Кевіна Спейсі. Обіграли красиво: в п'ятому сезоні Френк Андервуд відмовляється від своєї посади і передає справи дружині Клер Андервуд. А на початку шостого сезону ми дізнаємося, що прибрали президента досить цинічно: вбили. Центральна героїня тепер Клер Андервуд: саме вона стає президентом країни після загибелі свого чоловіка. Робін Райт у новому сезоні грає зразкову стерву. Втілити такий характер на екрані їй допомогли художники по костюмах "Карткового будинка": у трейлері 6 сезону актриса з'являється в скульптурних піджаках, туго підперезаних, що натякає на жорсткість її намірів.

Реклама

З 2 листопада

"Моя геніальна подруга"

У листопаді HBO випускає один з найбільш обговорюваних, і вже точно наймасштабніший, серіал року: екранізацію бестселера італійської письменниці Еллени Ферранте "Моя геніальна подруга" продюсує Паоло Соррентіно, який зняв серіал "Молодий Папа". "Геніальна подруга" – перша з частин циклу "Неаполітанський квартет", завдяки якому Ферранте потрапила у рейтинг 100 найвпливовіших людей світу за версією Time. Це серія романів про дружбу двох дівчаток з бідного району Неаполя, яка тривала протягом 60 років – її переклали на 40 мов світу, одна з книг потрапила в шортлист премії Man Booker Prize, а фільми з її романів брали участь у конкурсі Венеціанського і Каннського кінофестивалів.

Дія серіалу відбувається в 1960-ті в Неаполі – і це перший проект HBO, знятий не англійською мовою. І не просто сучасною італійською, а на старовинному неаполітанському діалекті. Кастинг тривав вісім місяців, в результаті головні ролі грають дуже колоритні італійки, більшість з них – непрофесійні актриси. Серіал має бути дуже атмосферним: його знімали в 35 км від Неаполя, де спеціально побудували колоритне місто 50-річної давності. Художники по костюмах створили 1,5 тисячі оригінальних костюмів для героїв і масовки.

З 18 листопада

"Втеча з Даннемора"

Актор і режисер Бен Стіллер, зірка комедій "Старскі та Гатч", "Ніч у музеї", "Зразковий самець" і режисер "Неймовірного життя Уолтерра Мітти", дебютує на телебаченні. Його серіал "Втеча з Даннемора" виходить на каналі Showtime: це історія про одну епічну втечу з в'язниці, основана на реальних подіях. 2015 року двоє небезпечних злочинців, покарані за вбивство, втекли з в'язниці Clinton в передмісті Нью-Йорка. Допомогла їм у цьому працівниця в'язниці Тіллі Мітчелл, яка була закохана в одного із злочинців. Їх історія лягла в основу серіалу: роль головного злочинця грає Бенісіо дель Торо, а закоханої в нього жінки – невпізнанна в цій ролі Патриція Аркетт. В інтерв'ю Бен Стіллер розповідає, що при створенні серіалу хотілося добитися максимальної реалістичності – тому, наприклад, знімали серіал в тих місцях в штаті Нью-Йорк, де два роки тому ховалися реальні злочинці (спойлер: в реальному житті одного з них через кілька місяців зловили, а одного застрелили при спробі викрасти машину). Як закінчиться серіал – покаже час.

З 18 листопада

Метод Комінскі

- Коли я прокидаюся, моя перша думка: як частина мене все ще функціонує?

- Так, ми з тобою як пасажири на повільно потопаючого човна.

- Твій човен тоне повільно? Мій немов затонулий "Титанік"!

Цей веселий діалог відбувається між головними героями нового серіалу "Метод Комінскі" від Netflix. Акторові Сенді і його агенту Норману злегка за 70, але вони сповнені якщо не сил і енергії, то здорового гумору, а їхнє життя – пригод. "Метод Комінскі" – 10-серійний проект Чака Лоррі, автора дотепного серіалу "Теорія великого вибуху". Вся сіль серіалу – в акторах: Сенді грає Майкл Дуглас, чия поява на екрані вартісна.

З 16 листопада

"Маленька барабанщиця"

Екранізацію ще одного літературного бестселера випускає канал BBC. "Маленька барабанщица" оснований на однойменній книзі Джона Ле Карре, що розповідає про боротьбу західних спецслужб з тероризмом. Глядачі добре пам'ятають попередню співпраця BBC і Джона ле Карре – це серіал "Нічний адміністратор" з Томом Гіддлстоном і Г'ю Лорі, який виграв три премії "Золотий глобус" і "Еммі".

Роман "Маленька барабанщица" надрукували 1983 року. У центрі – актриса Чарлі, яку вербує ізраїльський шпигун. Під час відпочинку в Греції Чарлі знайомиться з таємничим джентльменом Беккером (Олександр Скарсгард). Скоро з'ясовується, що Беккер – офіцер ізраїльської розвідки, який втягує дівчину в смертельно небезпечну боротьбу західних спецслужб з тероризмом в Європі і на Близькому Сході. Дівчина стає подвійним агентом і повинна розібратися, на чиєму боці вона залишиться. Режисер – знаменитий кореєць Пак Чхан Ук, лауреат Каннського, Венеціанського і Берлінського кінофестивалів, відомий всьому світу фільмами "Наймичка", "Спрага" і "Олдбой".

З 19 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.