До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літній кінозал: 5 стрічок з красивими сценами біля басейну

Літніми днями тільки й думаєш про те, як би зануритися у прохолодну воду. Якщо немає можливості зробити це буквально, можна пірнути в прекрасні фільми, де персонажі закохуються, розлучаються і охолоджуються біля басейну.

Щось має статися, 1962
Мерилін Монро у фільмі "Щось має статися", 1962

Дуже красива кінострічка Джорджа К'юкера, фільми якого увійшли в золотий фонд Голлівуду, з Мерилін Монро у головній ролі. Через п'ять років після зникнення Еллен (Мерилін Монро) суд визнав її мертвою. Ніколас Арден, чоловік Еллен, знову одружується і вирушає у весільну подорож. Коли повертається з Гаваїв – застає вдома Еллен. Новоспеченій дружині Ніколаса вона відрекомендовується як міс Інгрід Тік, гувернантка дітей Арденів. Пристрасті розпалюються, а герої занурюються в незвичайний любовний трикутник.

Реклама

Цікава картина і тим, що її зйомки так і не завершили, як планували, через смерть Мерилін Монро. Але ті півгодини відзнятого з акторкою матеріалу безумовно варті уваги. У найкращих сценах фільму Мерилін Монро постає оголеною біля басейну.

Басейн, 1969
Кадр з фільму "Басейн", 1969

Легендарний фільм Жака Дере з Ромі Шнайдер і Аленом Делоном. Молодий письменник Жан-Поль і його подруга Маріанна самотньо проводять літню відпустку в Сен-Тропе на чудовій віллі з великим басейном. Несподівано до них приїжджає давній друг Жан-Поля – Гаррі з донькою Пенелопою. Жан-Поль зовсім не радий приїзду гостей, оскільки він підозрює, що колись у Маріанни і Гаррі були відносини. Масла у вогонь підливає і юна Пенелопа, яка спокушає Жан-Поля.

Великий сплеск, 2015
Рейф Файнс і Дакота Джонсон у фільмі "Великий сплеск", 2015

Робота знаменитого італійського режисера Луки Гуаданьїно з взірцевим акторським складом: Тільдою Свінтон, Рейфом Файнсом, Маттіасом Шонарсом і Дакотою Джонсон. Рок-зірка Маріанна Лейн разом зі своїм молодим бойфрендом вирушає на відпочинок на південь Італії. В їх життя раптово вриваються непрохані гості – колишній коханий Маріанни, Гаррі, і його юна сексапільна донька. Їхня поява порушує усамітнений спокій пари і створює хаос. По суті, римейк "Басейну" вдався дуже естетським і сучасним.

Молодість, 2015
Кадр з фільму "Молодість", 2015

Драма Паоло Соррентіно розповідає історію про двох людей похилого віку Фреда і Міка. Фред – відомий композитор і диригент, який не раз отримував нагороди за свої роботи. Фред і Мік дружать вже півстоліття, сміються над собою і дивуються красі і несправедливості цього світу. Літо вони проводять на альпійському курорті, де згадують одкровення далекого минулого і, раптом, вирішують змінити своє життя. Сумний і красивий фільм про філософське ставлення до молодості і старості.

Називай мене своїм ім'ям, 2017
Кадр з фільму "Називай мене своїм ім'ям", 2017

Ця робота Луки Гуаданьїно переносить глядача в Італію 1983 року. Еліо – сімнадцятирічний хлопець, який разом з батьками проводить літо в заміському будинку. Його батько – професор археології, який працює над новою науковою роботою. До себе в помічники він запросив американця Олівера, що недавно закінчив університет. Поки вони досліджують старожитності греко-римської цивілізації, Еліо тримається осторонь. Він слухає Баха, читає книги і лише іноді поглядає на незнайомця, але з часом і він потрапляє під вплив чар Олівера, який підкорив буквально всіх: від служниці до місцевих красунь. Один з найсильніших фільмів 2017 року став трампліном для кар'єри молодого актора Тімоті Шаламе.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.