До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 фільмів, які варто побачити на фестивалі "Київський тиждень критики"

З 12 по 18 жовтня у Києві триває кінофестиваль "Київський тиждень критики". Світові гіти та яскраві українські прем'єри – ми вибрали кілька стрічок в програмі, які не можна пропустити.

"Прісцилла"

Реклама

На фестивалі відбудеться українська прем'єра "Прісцилли" — одна з найочікуваніших стрічок цієї осені, присвячена Прісциллі Преслі та її стосункам з легендарним Елвісом. Фільм Софії Кополи розповість про Прісциллу Преслі у віці від 14 до 27 років. Роль Прісцилли втілила на екрані 25-річна американська акторка Кейлі Спені, а Елвіса Преслі зіграв британець Джейкоб Елорді. На Венеційському кінофестивалі фільм викликав захоплені відгуки, а акторка Кейлі Спені здобула Кубок Вольпі як найкраща молода актриса за втілення в образ Прісцилли Преслі.

"Опале листя"

Нова робота культового режисера Акі Каурісмякі. Випадкова зустріч у караоке-барі змінює життя чоловіка і жінки, які шукають своє кохання. І хоча між ними проскакує іскра, на шляху до щастя цих двох з’являються численні перешкоди — від загублених телефонних номерів до помилкових адрес, алкоголізму та чарівного безпритульного собаки.

"Стрічка знімалася вже під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, і відлуння цієї страшної війни знайшло в ній своє місце", -каже член жюрі кінофестиваля, кінокритик Станислав Битюцький.

"Анатомія падіння"

Цьогорічний фільм-переможець Каннського кінофестивалю. , "Анатомія падіння" французької режисерки Жюстін Тріє— напружений трилер про відповідальність та провину. Ц Події трилеру починаються у віддаленому засніженому будиночку у Французьких Альпах, де гостра, як бритва, німецька письменниця Сандра (Сандра Гюллер) живе зі своїм маленьким сином Даніелем (Майло Мачадо Гранер) і дещо розчарованим у житті чоловіком Семюелем (Семюель Тейс). Коли тіло чоловіка знаходять біля їхнього будинку, всім навкруги незрозуміло, чи він упав сам, чи стрибнув, чи його штовхнули — і незабаром героїня Сандри постає перед судом за його вбивство...

"Дивний спосіб життя"

В рамках фестивалю відубдеться ексклюзивний показ нової стрічки Педро Альмодовара – з Ітаном Гоуком та Педро Паскалем в головних ролях. Після двадцяти п'яти років розлуки ковбой Сілва перетинає пустелю на коні, щоб побачити свого друга шерифа Джейка. Разом вони святкують зустріч, але на наступний ранок Джейк дізнається, що причина подорожі Сілви — не в тому, щоб згадати про їхню дружбу...

"Ти мене любиш?"

"Ти мене любиш?" — повнометражний фільм Тоні Ноябрьової, натхений її власною історією. Це стрічка про дорослішання, події якої розгортаються напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. У головних ролях КаринаХимчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

"Ля Палісіада"

Дебютна стрічка Філіпа Сотніченко вже встигла гучно заявити про себе у світі, отримавши приз ФІПРЕССІ Роттердамського МКФ та нагороду в категорії "найкращий фільм Вільнюського міжнародного кінофестивалю Kino Pavasaris. Події відбуваються в Україні в середні 90-х років. За 5 місяців до мораторію на смертну кару двоє старих друзів, детектив міліції та судовий психіатр, розслідують убивство свого колеги...

"Назавжди-назавжди"

Ще одна зворушлива стрічка про українські 90-ті. Події відбуваються в 1998 році в Києві. За сюжетом, головна героїня переходить у нову школу, де швидко стає своєю. Але ідеальне та, здавалося, ще безтурботне життя супроводжується недитячими проблемами з минулого — Тоню переслідує старший залицяльник, який скривдив її, а сама вона відчуває, що змінюється назавжди. Світова прем'єра дебютної роботи режисерки Анни Бурячкової відбулася у вересні в рамках Венеційського кінофестивалю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.