До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 серіалів для тих, кому сподобалася "Вигадана Анна"

Хто така Анна Делві — це питання хвилює кожного, хто вже встиг подивитися новий серіал Netflix "Вигадана Анна". Для тих, хто не на жарт захопився цією історією про харизматичну аферистку Анну Делві, ми зібрали кілька чудових шоу про шахраїв — деякі з них такі ж реальні, як Анна Делві.

"Хороша поведінка"

У серіалі "Хороша поведінка" Мішель Доккері, зірка серіалу "Абатство Даунтон", грає зухвалу шахрайку Летті Рейнс, якій позаздрила б сама Анна Делві. Летті виходить з в’язниці й намагається налагодити стосунки із сином, спілкуватися з яким їй заборонив суд. Але спроби стати на шлях істини закінчаться провалом: Летті закохується в сексуального найманого кілера й починає допомагати йому із замовними вбивствами.

Реклама
"Покоління аферистів"

Якщо після перегляду серіалу "Вигадана Анна" ви хочете дізнатися про шахрайку Делві більше, то обов’язково подивіться цей серіал — тільки будьте готові до того, що тут Анна Делві зображена зовсім не такою харизматичною, як у шоу Netflix. "Покоління аферистів" — чудовий документальний серіал про аферистів та їхні злочини: викрадення особистих даних, шахрайство з кредитними картками й інтернет-афери, які цілком успішно використовують у світі шахрайства. Одна з його героїнь — якраз Анна Делві. Серіал яскраво показує, навіщо аферисти продумують свої злочини і чому вони готові на все: гроші дають тобі владу — і можливість творити власну долю, каже один з героїв...

"Білий комірець"

Одне з найпопулярніших кримінальних шоу 2010 років присвячене відділу "білих комірців" — спеціальній структурі ФБР, яка розслідує заплутані афери та злочини. Метт Бомер грає чарівного, галантного й ерудованого афериста Ніла, який, втікши з в’язниці, укладає "пакт" з ФБР і починає допомагати відділу "білих комірців". Його герой — такий собі консультант з афер, який прекрасно розуміється на психології злочинців і ліпше за ФБР викриває винних, та ось питання — чи можна йому довіряти.

"Улов"

Продюсерка, шоуранерка, тричі номінантка на "Еммі" Шонда Раймс розуміється на яскравих історіях. Саме вона зняла політичний серіал "Скандал", була шоуранеркою "Бріджертонів" і зняла для Netflix "Вигадану Анну". Ще один цікавий проєкт Раймс — серіал "Улов", що розповідає історію Еліс Вон, робота якої — викривати фінансові злочини. Раптово Еліс дізнається, що її майбутній чоловік Кіран — аферист і шахрай, який хоче її ошукати. Насправді чоловік одружений і разом зі своєю дружиною живе з того, що обдурює багатих жінок. Захоплива й заплутана історія, яка напевне змусить вас бути трохи пильними в стосунках з людьми.

"Люпен"

Одне з найуспішніших шоу Netflix, перший сезон якого подивилися майже 70 мільйонів осіб. "Люпен" — історія про чарівного грабіжника Асана Діопа, образ якого натхнений популярним персонажем французької літератури Арсеном Люпеном. У головній ролі — чарівний Омар Сі, один з найпопулярніших акторів Франції. Тут і детективна інтрига, і сімейна драма і небанальний сюжет.

"Брудний Джон"

"Брудний Джон" — популярний подкаст журналіста Крістофера Говарда, який виходив у 2017-му й викликав неабиякий резонанс. У подкасті журналіст розповів історію американського шахрая Джона Міхана, який знайомився з жінками в Інтернеті й ошукував їх. Історія Джона закінчилася сумно: він закрутив роман з успішною дизайнеркою інтер’єрів Деброю Ньюелл, обманював її і змушував платити за своє житло й витрати. У 2016 році його знайшли в будинку Дебри смертельно пораненим — його поранили дорослі дочки Дебри, які від початку підозрювали чоловіка в афері. В однойменному серіалі доньок Дебри грають Аманда Піт і Джулія Гарнер (та сама, яка зіграла Анну Делві у "Вигаданій Анні").

"Монстри в тобі: 24 особистості Біллі Мілліґана"

У 1977 році 23-річного Біллі Мілліґана заарештували за викрадення, пограбування і зґвалтування трьох жінок у кампусі Університету Огайо і він став першим, з кого зняли звинувачення на підставі того, що він не пам’ятав про злочини. Психологи діагностували в Мілліґана дисоціативний розлад особистості, а його адвокати, посилалися на божевілля, стверджуючи, що злочин вчинили його альтернативні особистості. Так хто ж Біллі: жертва чи шахрай? Відповідь на це запитання криється серіалі, де показані архівні відеозаписи інтерв’ю з родиною Мілліґана, психіатрами та юристами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.