До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як світ за допомогою вуличного мистецтва підтримує Україну

Увесь світ підтримує Україну в її бажанні бути суверенною та вільною країною. І поки одні збирають кошти та передають їх у фонди допомоги, записуються у волонтери, збирають гуманітарну допомогу та навіть приїздять до України і стають до лав бійців-добровольців, інші виказують свою підтримку через вуличне мистецтво — графіті та мурали, закликаючи цивілізований світ протистояти жахливій агресії.

Польща

Польскі вуличні митці згуртувалися навколо подій, що зараз вирують в Україні. Величезні мурали та графіті на підтримку нашої держави зʼявилися у багатьох польських містах: від Варшави до Гданська, від Любліна до Познаня.

Реклама
Чехія

Чеський художник Chemis створив мурал, який, певно, найкраще втілює сутність війни. Наразі Україна захищає не тільки себе, а й усю Європу та її цінності. На муралі маленька українка захищає свої іграшки, кожна з яких символізує певну країну. Художник зобразив американського Міккі Мауса, польського Болека і Льолека, чеського Крота, німецьку бджілку Маю та інших.

Велика Британія

Маленький хлопчик, що ховається від обстрілів і тримає в руці жовто-синю кульку, завдяки художнику Полу Ніну тепер зображений у Стемфорді, Велика Британія.

Швеція

Свій протест висловив і швецький митець Йохан Карлгрен — він зобразив путіна за ґратами. Піксельний арт можна знайти у місті Мутала.

Франція

Вулиці Парижа прикрасили роботи художника Gregos, а також мурал з написом Vive la résistance ukrainienne! авторства українського митця Микити Кравцова, який мешкає у Парижі. Робота прикрашає одну зі стін біля Помпіду.

Автор: Микита Кравцов
Німеччина

У Берліні вуличні художники карикатурно зобразили путіна та залишили поруч недвозначну фразу.

Латвія

На муралі в Ризі зображені дівчина-Латвія, яка міцно обіймає дівчину-Україну. Кожна з них вдягнена у кольорах національного прапора. Роботу доповнює напис, що з латиської перекладається як "Разом ми сила".

Автори: Dainis Rudens, Eriks Caune

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.