До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ирена Карпа открывает в Париже выставку украинских художников

26 мая в Париже, в Культурном центре Украины во Франции, открывается проект Ukr – Fr Discuss # 1 – выставка, которая объединит в себе работы молодых украинских и французских художников. Инициатор проекта – писательница Ирена Карпа, которая сейчас живет в Париже и работает первым секретарем по вопросам культуры Посольства Украины во Франции.

Ирена Карпа

О выставке Vogue.ua рассказала сама Ирена Карпа. "Передісторія така, що з Ваньою Самокруткіним, куратором і художником з Одеси, нас познайомила Юля Ґраждан, дизайнер бренду DRUG n DROP під час презентації ONE PROJECT у Парижі. Це було з тих смішних випадків, коли "віриш на слово" – безкомпромісні сміливі дизайнери рекомендують контемпорарі арт. Найбільша радість для куратора – не виставляти когось сильно розкрученого, а шукати нові імена. Що, власне, в цьому проекті у нас із Ваньою Самокруткіним та Ельзою Кінтен, французькою спів-кураторкою, і відбувається. Хоча найліпше грати на контрастах – серед художників з французького боку є, наприклад, Вінсен Капмартен, офіційний "садівник" Palais de Tokyo. Бо виставка DISCUSS грає з формою і змістом – від обєктів садівництва до мультимедіа, від мінімалістичного стьобу до архітектурної виструнченості об'єктів одеської MNPL group. А поки я відхекуюся після перевезення рулону свіжевисушених робіт – з Одеси вони приїхали в Київ о 18-00, а о 19-30 в мене відлітав літак до Парижу... Друзі роблять неймовірне. Кожна організована виставка – як новий екшн. Чекаємо на вас!"

Реклама
Ирена Карпа

Discuss – в какой-то степени срез независомой арт-сцены в Украине и Франции. Украину представят пять художников – из Киева и Одессы. Среди них, например, Майя Колесник, номинант Pinchuk Art Prize, которая сейчас живет в Лионне. Среди французских художников – дизайнер Винсент Кампратен, Сара Монте, которая занимается световой инсталляцией, и другие. Выставка продлится до 9 июня.

<b>Карпа 123</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.