До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні створили онлайн-галерею сучасного мистецтва Spilne Art

В Україні запустили першу онлайн-галерею Spilne Art, яка робить мистецтво доступним. Паралельно із цим у центрі Києва, у публічному просторі, проходитиме виставка на рекламних щитах з творами молодих українських художників.

Без назви, Ксенія Дацюк

Цим жестом команда Spilne Art хоче розповісти про запуск онлайн-платформи й показати, наскільки сучасне українське мистецтво може бути доступним для розуміння, придбання й натхнення. Засновниця галереї Наталія Ткаченко впевнена, що українським художникам потрібен зручний майданчик для продажу картин, а поціновувачам мистецтва — зрозумілий сайт, де можна ознайомитися із сучасним мистецтвом за допомогою кількох кліків.

Реклама
"Німецький Голлівуд і господиня Фрау", Роман Камінський

"Для мене важливо створити велику спільноту, яка купує роботи сучасних молодих художників, — каже Наталя. — Багатьом цікаве сучасне мистецтво, але вони з нерозумінням і острахом ставляться до ціноутворення та купівлі робіт. Я не хочу, щоб люди боялися власного вибору або відсутності цінників під картинами. Тому ми створили Spilne Art, де легко вибирати. Хочеться, щоб якомога більше людей і бізнесів інвестували в нові імена артринку України".

Вже зараз на платформі можна побачити роботи ілюстратора Сергія Майдукова, зірки українського стритарту Waone (Володимира Манжоса), Данила Ковача, Романа Камінського та інших художників.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.