До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Saatchi Gallery в Лондоні відкрилась виставка Марії Примаченко

У Лондоні вперше проходить виставка робіт Марії Примаченко. Вона триває в одній з найвідоміших мистецьких галерей міста, Saatchi Gallery. Ініціатори виставки — Посольство України у Великій Британії спільно з Фондом Марії Примаченко.

Фото: Saatchi Gallery
Фото: Saatchi Gallery

Реклама

У залах Saatchi Gallery демонструють понад 20 робіт однієї з найвідоміших у світі українських художниць. Водночас у межах виставки презентували концепцію музейного комплексу Марії Примаченко, який розробила дизайнерка Вікторія Якуша та студія Yakusha. Наприкінці лютого росіяни спалили в Іванкові музей із роботами Марії Примаченко. Після цього Фонд Марії Примаченко ініціював проєкт відбудови музею в Іванкові, а також будівництва нового культурного комплексу в Болотні, українському селі, де художниця прожила все своє життя. Архітектурний комплекс охоплюватиме музей та артрезиденцію Марії Примаченко.

Saatchi Gallery
Saatchi Gallery

Фото: Saatchi Gallery
Фото: Saatchi Gallery

Наталія Гнатюк, партнерка Фонду родини Примаченко та співкураторка виставки, розповідає: "Ми активно працюємо над створенням музейного комплексу на території будинку, де жила Марія Примаченко. Він включатиме музейну частину, де будуть виставлені її роботи та особисті речі, а також резиденцію для художників. Вони зможуть перебувати там певний період, надихаючись цією атмосферою та втілюючи власні ідеї. Це буде місце сили, яке зможе прийняти гостей з усього світу після перемоги України".

Проєкт нового музею Марії Примаченко
Проєкт нового музею Марії Примаченко

Більше про те, як вдалося врятувати роботи Марії Примаченко після ракетного обстрілу Іванкова росіянами, читайте за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.