До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Софії Київській відкрилася виставка до 150-річчя Василя Кричевського

У Софії Київській проходить виставка до 150-річчя видатного українського художника Василя Кричевського. Проєкт "Василь Кричевський: твори з фондового зібрання Софії Київської" демонструє його роботи 1920–1930-х років.

"Михайлівський собор у Києві", Василь Кричевській
"Михайлівський собор у Києві", Василь Кричевській

Реклама

В експозиції представлено живопис, графіку, а також проєкти споруд кінця 1920-х — першої половини 1930-х років. У цей період діяльність Кричевського тісно пов’язана із Софією Київською. З 1922 року він викладав в Українському архітектурному інституті, що розміщувався в Будинку митрополита. Окрім того, з 1922 року Кричевський — член Софійської комісії ВУАН, а з 1939-го входив до ради Софійського музею-заповідника.

Василь Кричевський
Василь Кричевський

Василь Кричевський увійшов в історію як художник, архітектор, автор герба УНР. Кричевський був патріотом української культури і вважав своєю місією її зберігати та досліджувати. Окрім живопису, він прославився архітектурною роботою: серед його найвідоміших споруд в Україні — будинок Михайла Грушевського та будинок для письменників "Роліт" на вулиці Богдана Хмельницького, а також меморіальний музей Шевченка в Каневі.

Автор – Василь Кричевській
Автор – Василь Кричевській

Виставку "Василь Кричевський: твори з фондового зібрання Софії Київської" можна побачити протягом усього травня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.