До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка "Зустріч у бомбосховищі"

14 квітня у київській галереї "Білий світ" відкривається виставка з промовистою назвою "Зустріч у бомбосховищі". Цей спільний проєкт одеських художників Сергія Божка та Ігоря Гусева народився в одеському бомбосховищі під час атак шахедів. Художники зустрілись там випадково і під час розмови вирішили зробити виставку разом — "бо говорять у своїй творчості про одне й те саме, хоч і різними мовами".

Реклама

Сергій Божко та Ігор Гусеводни з найвідоміших українських художників, які живуть та працюють в Одесі. Мальовничі полотна Сергія Божка передають фундаментальні конфлікти "русского міра" з нормальним людським життям. "Екзистенційні протиріччя, що виникають у загарбників при зустрічі з українськими реаліями, є настільки потужними, що могли б моментально спричинити вибухи їхніх мізків, — каже художник. — Але, на жаль, ЗСУ доводиться витрачати на них ще й снаряди".

Ігор Гусєв представить на виставці серію графічних аркушів "3 WORLDWAR". Це візуальний щоденник художника, його мистецтво швидкого реагування. Перебування в зоні бойових дій або перегляд стрічки новин травмує психіку людини. Мова іронії дозволяє Гусєву налагодити комунікацію з глядачем, та граючи вивести його зі стану шоку. А деконструкція творів російського мистецтва несподівано активує руйнування культурних та історичних стереотипів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.